Categories: Ştiri sănătate

Povestea micului geniu de 11 ani, care vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea. „Pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”

Povestea micului geniu de 11 ani, care vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea. „Pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”.

Laurent Simon are doar 11 ani, dar are un coeficient de inteligență de 145, un nivel care îl pune chiar sub Stephen Hawking și Albert Einstein. Are deja o diplomă în inginerie electronică şi a absolvit Universitatea de Fizică, aspirând să obţină doctorate şi alte diplome în Chimie şi Medicină.

Povestea micului geniu de 11 ani, cu un IQ de 145

Recent a absolvit „summa cum laude” într-un singur an, Fizica la Universitatea din Anvers, unde va continua studiile pentru a obţine un master şi doctoratul, dar colaborând şi cu universităţi din Israel şi SUA.

„Nu contează titlurile, ci cunoştinţele căpătate la aceste materii. A fost o experienţă interesantă. Am început cursurile în aprilie anul trecut în timp ce eram implicat în diferite proiecte. Însă materiile au devenit tot mai interesante şi voiam să ştiu mai multe despre fizica cuantică”, a declarat Laurent Simon, potrivit Newsweek.

Băiatul de 11 ani spune că acum se concentrează în special pe fizică, despre care vorbeşte cu aceeaşi pasiune ca un adult având în spate decenii de carieră. A învăţat suficient pentru a obţine o diplomă cu o medie de 9.

Anterior a absolvit ingineria electronică la vârsta de 10 ani, însă un dezacord dintre părinţii lui şi Universitatea din Eindhoven l-au obligat să părăsească facultatea când era “pe sfârşite”. Însă acest lucru nu i-a schimbat planurile de a-şi continua studiile ştiinţifice. Nici măcar pandemia nu a avut un efect negativ supra carierei sale academice.

„Nu s-au schimbat multe pentru mine pentru că eu deja învăţam acasă. A fost chiar mai bine pentru că am urmărit online cursurile şi am continuat să merg la laboratorul universităţii. (…) Dacă ceilalţi copii nu au şcoală sau teme, organizam împreună jocuri video, mai ales în lunile de pandemie când nu puteam să ne vedem. Sau ne uitam împreună la filme, fiecare de la el de acasă. Ne sunăm prin apel vido şi facem toţi click pe acelaşi film. Înainte de pandemie îmi plăcea să alerg la carting”, a mărturisit Laurent.

Laurent Simon vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea. „Pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”.

Deși este un geniue în toată regula, în anumite privințe e doar un băiețel de 11 ani, ca toți ceilalți copii. Are propriul smartphone, reţele de socializare şi un computer, dar neagă faptul că părinţii îl ţin sub control pentru că se consideră „un băiat responsabil”.

Acum aşteaptă ca părinții săi să se vaccineze pentru a putea pleca în vacanţă, cum făceau şi înainte de pandemie, la Marbella (Spania). Acolo, familia sa are o casă în care au stat ani de-a rândul chiar şi atunci când el era mic.

Bunicii lui suferă de probleme cardiace, de aceea vrea să capete cât mai multe cunoştinţe ştiinţifice care să-i permită să creeze în laborator „organe artificiale”. Cu ajutorul lor el vrea să obţină nemurirea pentru bunicii lui dar şi ai altor copii, „pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”.

Visul său cel mare este să obțină nemurirea. Nu știe cum va face acest lucru, dar crede că acest lucru poate fi realizat.

„Este foarte interesant şi vreau să folosesc cunoştinţele pentru a-mi atinge obiectivul: să obţin nemurirea. Vreau să fiu capabil să pot înlocui toate organele corpului cu organe create artificial. Disciplinele sunt ca un puzzle uriaş, cu multe piese, dar dacă parcurg materiile, le voi putea interconecta şi genera noi idei”, a mai spus Laurent Simon.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

10 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

30 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

49 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: