Din cuprinsul articolului
Nutriționistul Polina Popova dezvăluie cum puteţi să obțineți rapid o siluetă subțire fără detoxifiere și curățare, o metodă ce garantează o scădere în greutate de până la 3 kg pe săptămână.
Potrivit medicului, pentru a pierde în greutate, trebuie să urmezi o dietă echilibrată și să te hidratezi bând doi litri de apă în fiecare zi. Cu toate acestea, ar trebui să mănânci de trei până la patru ori pe zi, pentru un aport optim de minerale şi nutrienți, și două până la patru porții de fructe în dieta zilnică. „Datorită unei alimentații adecvate, poți slăbi de la 500 g la 3 kg pe săptămână (pentru persoanele supraponderale)”, spune expertul.
În context, psihologul Anastasia Tomilova este de părere că toată lumea ar trebui să respecte 3 reguli de bază atunci când luptă cu kilogramele în plus.
Ascultă-ți foamea! – mănânci strict conform programului? Se pare că aceasta nu este cea mai bună opțiune. Primul lucru pe care trebuie să-l înveți este să-ți simți foamea și, în funcție de intensitatea acesteia, să decizi dacă şi cât să mănânci. Chiar și dimineața, este mai bine să nu te așezi imediat la masă, ci să aștepți până ți se face foame.
Mănâncă doar ce îţi place! Ne este frică să mâncăm mese delicioase care nu respectă regulile unei alimentații sănătoase. „Este important să înțelegeți că nu trebuie să mâncați piept de pui pentru că este sănătos, slab și „proteine curate”.
În schimb, poți să-ți alegi cotletul preferat cu o garnitură. Și în loc de ou fiert la micul dejun – un sandviș cu cârnați”, explică psihologul. Mâncarea delicioasă vă va permite să simţiţi bucuria de a mânca puţin din ceea ce vă face plăcere. Și acest lucru este la fel de important ca și sațietatea.
Învață să te oprești la timp! „A ţine cont de senzația de sațietate este la fel de important precum a învăța să recunoști senzaţia de foame. În plus, este important nu numai să înțelegi că ești sătul, ci și să nu mai mănânci la timp. Eliminarea obiceiului de a mânca în exces poate preveni acest lucru.
Trucul este să încetezi să mănânci când te simți sătul, dar nu ai mâncat în exces. Mutaţi-vă gândurile la o altă activitate și luați o pauză, apoi verificați dacă cu adevărat vă este foame sau doar aveți poftă de ceva”, ne sfătuiește expertul.
TOP 10 carbohidraţi care cresc nivelul serotoninei
- Mere
- Piersici
- Afine
- Banane
- Portocale sau mandarine
- Nuci
- Smochine
- Mango
- Ananas
- Cartofi dulci