Poți rămâne însărcinată cu ovule contraceptive? Răspundem la toate întrebările tale despre această metodă de contracepție fără hormoni

Contracepția este un aspect esențial în viața oricărei femei active sexual, oferind posibilitatea de a experimenta intimitatea într-un mod sănătos și responsabil. Totuși, nu toate metodele contraceptive sunt la fel de eficiente sau potrivite pentru toate situațiile. Spre exemplu, în cazul în care trebuie să eviți metodele care conțin hormoni sau treci prin schimbări hormonale, precum premenopauza, este cu atât mai important să iei decizii informate și să explorezi cele mai sigure opțiuni disponibile.

Pentru femeile care vor să evite administrarea de hormoni sau să găsească alternative la pilulele anticoncepționale, ovulele contraceptive Contracept-M, din ce în ce mai populare, pot fi o opțiune excelentă. Contracepția locală cu ovule este o variantă la care apelează din ce în ce mai multe femei, fiind practică, eficientă, nu conține hormoni și se folosește când ai nevoie și doar atunci.

În continuare, vom explora tot ceea ce trebuie să știi despre ovulele contraceptive, inclusiv modul în care acestea funcționează, indicațiile de utilizare și venim cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări.

Ce sunt ovulele contraceptive și care este eficacitatea acestora?

Contracept-M este o metodă de contracepție locală care distruge spermatozoizii (conține un spermicid) și formează o barieră la nivelul colului uterin, împiedicând trecerea spermatozoizilor către uter. Substanța activă din acest produs este clorura de benzalconiu, un antiseptic puternic care distruge membrana celulară a spermatozoizilor.

Partea bună este că, deși eficientă, această substanță este blândă cu flora saprofită a vaginului, pe care nu o afectează, astfel că nu trebuie să-ți faci griji pentru eventuale dezechilibre. Ovulele contraceptive acționează strict local, nu trec în cavitatea uterină, nu se absorb în organism și nu trec în laptele matern sau în sânge.

Cu o rată de succes de 94%, conform indicelui PEARL, ce contorizează numărul de eșecuri la 100 de cazuri, Contracept-M este o alternativă inovatoare, eficientă, care îți respectă echilibrul hormonal și are puține efecte adverse, iar dacă apar se manifestă doar local.

Sursă foto: Contracept-M

Contracept-M este o opțiune flexibilă de contracepție și îți oferă libertatea de a alege atunci când vrei să apelezi la o metodă care să nu te afecteze hormonal și de care să nu fie nevoie să-ți amintești zilnic să o iei, așa cum se întâmplă în cazul pilulei contraceptive.

Mai mult de atât, ovulele contraceptive îți oferă posibilitatea de a te feri de riscul unei sarcini nedorite fără să te bazezi pe partener. Cu Contracept-M, tu controlezi ce se întâmplă cu corpul tău și cum te ferești de o sarcină nedorită.

Cu toate acestea, este important de menționat că această formă de contracepție nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Folosiți suplimentar o metodă de protecție împotriva acestora.

Cine poate folosi ovulele Contracept-M și când sunt recomandate?

Contracepția locală cu ovulele Contracept-M este o metodă potrivită pentru femeile cu un stil de viață dinamic, de la cele mai tinere și până la cele aflate în perioada de premenopauză, care se află într-o relație sigură, sunt active din punct de vedere sexual.

Ovulele contraceptive sunt o alegere potrivită și dacă nu ai o viață sexuală regulată, nu vrei să folosești o metodă care presupune administrarea zilnică a unei pilule cu hormoni și ai nevoie de o soluție ușor de folosit în momentele neprevăzute. Contracepția locală se folosește punctual, înainte de fiecare contact sexual.

Totodată, ovulele Contracept-M sunt recomandate și după naștere, după avort sau în timpul alăptării deoarece substanța activă nu ajunge în laptele matern, așa că nu va afecta în nici un fel bebelușul. De asemenea pot fi folosite atunci când există o contraindicaţie temporară sau definitivă pentru contracepţia orală sau cu dispozitiv intrauterin (DIU).

Contracept-M se poate folosi și dacă ești în căutarea unei forme suplimentare de contracepție în asociere cu metodele folosite de obicei, pentru a îmbunătăți protecția împotriva unei sarcini nedorite.

Cum funcționează ovulele contraceptive?

Substanța activă din Contracept-M – clorura de benzalconiu, este un agent tensioactiv cationic care distruge membrana celulară a spermatozoizilor. Astfel, prin distrugerea membranei spermatozoizilor şi formarea unei bariere la nivelul colului uterin, împiedică intrarea spermatozoizilor în uter şi fecundarea ovulului. În plus, ovulele conțin lubrifianți naturali, care sporesc confortul în timpul actului sexual.

Ovulele contraceptive se introduc adânc în vagin cu 10-15 minute înainte de raportul sexual, iar la finalul acestuia, toaleta intimă se va face exclusiv cu apă pentru că săpunul distruge substanța spermicidă.

Doza este de un ovul înaintea fiecărui raport sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual în care te afli. De asemenea, un nou contact sexual necesită introducerea unui alt ovul. În cazul raporturilor repetate, trebuie să utilizaţi de fiecare dată un nou ovul.

Comparativ cu un prezervativ, de exemplu, care necesită întreruperea preludiului, ovulele contraceptive Contracept-M se introduc în vagin înainte de începerea actului sexual și nu se scot la final.

Trebuie să eviți anumite poziții sexuale atunci când folosești Contracept-M pentru a nu rămâne însărcinată?

Nu, nu există poziții sexuale specifice pe care trebuie să le eviți atunci când folosești Contracept-M. Produsul ar trebui să fie la fel de eficient indiferent de poziția adoptată în timpul contactului sexual. Indiferent de unghiul de penetrare sau de gravitație, produsul își păstrează capacitatea de a acoperi colul uterin și de a crea un mediu nefavorabil pentru spermatozoizi, astfel încât să te protejeze de o sarcină nedorită.

Cu toate astea, eficacitatea contracepţiei depinde de utilizarea corectă a ovulelor. Folosește întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în prospect sau aşa cum a spus

medicul sau farmacistul. Discută cu medicul sau cu farmacistul dacă nu ești sigură de cum trebuie utilizate ovulele contraceptive.

Când nu este indicat să folosești contracepția locala cu ovule contraceptive?

Exista, însă, și situații în care utilizarea ovulelor contraceptive nu este indicată. Spre exemplu, nu se recomandă asocierea cu un alt medicament cu administrare locală, deoarece acesta poate inactiva spermicidul.

Nu folosi ovulul contraceptiv daca ai hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte substanțe ce intra în componenta lui, sau daca ai leziuni la nivelul vaginului. De asemenea, nu folosi ovulele contraceptive dacă ai facut o irigație vaginală cu săpun. Acest spermicid este distrus de săpunuri.

Așadar, dacă îți dorești o soluție de contracepție fără hormoni, care să nu aibă efecte adverse asupra organismului tău, poți încerca Contracept-M. O metodă contraceptivă flexibilă care te protejează punctual de eventualitatea unei sarcini nedorite, care nu îți afectează sănătatea și îți respectă organismul, nu produce dereglări hormonale, nu provoacă dureri de cap sau modificări ale dispoziției și nici alte neplăceri.

 

Acest articol v-a fost oferit de Contracept-M

Recent Posts

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

21 de minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

51 de minute ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

o oră ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

2 ore ago

Medic ortoped: TOP 5 ponturi pentru tratarea durerilor articulare în sezonul rece

Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…

3 ore ago

Citeste si: