Sari la conținut

Poți face infarct în timpul unei partide de sex?

Pe seama vieţii sexuale circulă fel de fel de idei preconcepute, fără legătură cu realitatea. Iată topul celor mai vehiculate mituri despre sex și adevărul din spatele lor.

1. Infarct în mijlocul unei partide de sex

Un studiu complex, numit Framingham Heart Study, arată că un bărbat care nu are diabet şi nu fumează are o şansă la un milion să facă un atac de cord în timpul unei partide de sex. Iar în cazul bărbaţilor care au suferit atacuri de cord, medicii îi asigură că nu trebuie să se teamă să facă dragoste cu partenera, chiar dacă în privinţa altor activităţi trebuie să fie mai prudenţi. Efortul este similar celui pe care îl face o persoană care urcă pe scări două etaje, deci este foarte redus.

 

2. Bărbații ating apogeul vieții sexuale la 18 ani, iar femeile la 28

Este adevărat că nivelul de hormoni este maxim în această perioadă, dar asta nu are o legătură directă cu activitatea sexuală. Studiile au arătat că bărbaţii singuri fac mai mult sex în jurul vârstei de 30 de ani, iar cei care au o parteneră în jurul vârstei de 40 de ani. În cazul femeilor, activitatea sexuală este mai intensă până la 30 de ani, deci este exact invers decât sugerează mitul.

3. Sexul ajută la slăbit

Deşi sună foarte plauzibil, sexul este departe de a asigura recomandarea medicilor pentru exerciţiile fizice zilnice. Este sonsiderat o activitate uşoară, cel mult moderată, iar durata medie a actului sexual propriu-zis nu depăşeşte 5 minute, timp în care se ard între 25-125 de calorii, adică foarte puţin.

4. Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare 7 secunde

Asta ar însemna că bărbaţii nu pot face nicio altă activitate. Totuşi, este adevărat că ei se gândesc la sex mai des ca femeile. Potrivit unui studiu realizat în 1994, jumătate dintre bărbaţi au recunoscut că se gândesc zilnic la sex, în comparaţie cu doar 19% dintre femei. Cu toate acestea, este evidentă diferenţa uriaşă dintre mit şi realitate.

5. Scoicile au efect afrodisiac

In prezent, nu exista nici o dovada stiintifica prin care sa se poata demonstra ca unele produse alimentare au capacitatea de a creste dorinta sexuala. Multi doctori considera ca efectele produse de aceste alimente se datoreaza in principiu asa-numitoului efect placebo. De fapt, credinta oamenilor in asa-numitele afrodisiace are ca rezultat cresterea apetitului sexual, nu vreun proces declansat de respectivele alimente. Pana la urma rezultatul este cel care conteaza.

6. Poartă număr mare la pantofi, e dotat

Este adevărat că există o explicaţie ştiinţifică: aceeaşi genă care determină creşterea penisului este reponsabilă şi de dezvoltarea degetelor de la mâini şi picioare. Cu toate acestea, nu există o dovadă clară că bărbaţii cu un număr mare la picior sunt mai dotaţi pentru sex. Au fost realizate mai multe studii în acest sens, unul singur sugerând o posibilă legătură între cele două aspecte, în timp ce altele au precizat că nu există o relaţie între mărimea penisului şi a piciorului.

7. Pilulele contraceptive îngraşă

Deşi este evident că orice medicament are efecte secundare, contraceptivele nu îngraşă, acesta este doar un mit. Este adevărat că la început pilulele aveau un nivel mai mare de hormoni, care putea provoca o creştere în greutate. Cele care se vând acum au însă un nivel mult mai mic de hormoni, iar două cercetări importante au demonstrat că folosirea lor nu duce la îngrăşare.

8. Barbatilor le place sexul ocazional mai mult decat femeilor

Daca vorbim de sexul ocazional cu o persoana necunoscuta, 70% dintre barbati ar spune DA. Nicio femei nu ar spune DA. Situatia se schimba daca persoana care propune o partida de sex ocazional este din anturajul sau si este sexy, femeile devenind mai receptive. Insa, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor, daca propunerea de sex ar veni din partea unei celebritati, raspunsul DA ar fi mult mai prompt.

9. Nu trebuie să faceţi sex înainte să faceți sport

Mulţi sportivi sunt informaţi că nu ar trebui să fac sex în noaptea dinaintea unui joc important, pentru că altfel nu se vor mai putea concentra, nu vor avea destul rezistenţă şi nici un nivel ridicat de testosteron, care să-i facă mai agresivi în timpul competiţiei.

Interesant este însă că ştiinţa sugerează exact opusul acestui mit. Sportivii ar trebui să fac sex înainte, pentru că aşa vor avea rezultate mai bune. Un studiu a demonstrat că bărbaţii care au făcut sex cu o noapte înainte au avut a doua zi un nivel mai ridicat de testosteron mai mare ca aceia care nu făcuseră sex.

De asemenea, sexul nu influenţează negativ forţa sau rezistenţa musculară, nici viteza de reacţie sau flexibilitatea. Prin urmare, nu există niciun motiv pentru care atleţii sau fotbaliştii să nu se bucure de o partidă de sex înaintea unui meci foarte important. Nu riscă nimic, dimpotrivă, au şanse mai mari să câştige.

10. Barbatii care nu si-au facut circumcizie au o viata sexuala mai buna.

FALS: Cercetatorii au studiat barbatii care si-au facut circumcizie la maturitate si au concluzionat ca nu exista nicio diferenta semnificativa in ceea ce priveste erectia, ejacularea sau satisfacerea partenerei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel