Din cuprinsul articolului
Desertul este o parte importantă a unui stil de viață sănătos. Organismul nostru are nevoie de zaharuri pentru a fi echilibrat, însă este indicat să consumăm produse cât mai curate și sănătoase. Ciocolata este un astfel de aliment!
Ciocolata, de preferat neagră, cu un conținut de cacao de peste 70%, este unul dintre cele mai sănătoase deserturi. Cu toate acestea, deoarece este dens din punct de vedere caloric, este complicat să ne oprim la cantitatea recomandată: numai 3-4 pătrățele.
Adesea, cantitatea este depășită, ciocolata fiind un desert absolut irezistibil. Dacă îți place foarte mult, însă nu vrei să iei în greutate, ai putea încerca să limitezi conținutul caloric. Iată cum poți face asta!
Cum reduci densitatea calorică a ciocolatei?
Mihaela Bilic, nutriționist, oferă o alternativă pentru iubitorii de ciocolată. Aceasta poate fi consumată fără grijă dacă este…diluată! Iată cum este posibil!
„Mousse au chocolat, cea mai “ușoară” variantă de ciocolată.
Nu am fost niciodată un mare fan al ciocolatei, cu toate că este plină de beneficii pentru sănătate, un desert premium! Fiind un produs cu densitate calorică mare, hrănitor și concentrat într-un volum mic, singura problemă vine din cantitate- cum reușești să te limitezi doar la 3-4 cubulețe de ciocolată?!
Rezolvarea au găsit-o tot francezii, când au inventat o spumă diafană și pufoasă de ciocolată, celebrul mousse au chocolat. Ciocolată expandată cu aer înseamnă caloriile reduse la un sfert: 135cal/100g față de 550-600 cal pentru ciocolata clasică, fie ea și neagră.
Inclusiv ambalajul are avantaje: ciocolata se găsește în tablete de 80-100g, care înseamnă 4 porții, în schimb mousse-ul de ciocolată este ambalat în porții individuale de 60g, care înseamnă 80 cal. Răsfăț garantat, sănătos și echilibrat! Singurul dezavantaj (că trebuia să fie și un minus) este că nu prea se găsește și nici foarte ieftin nu e. Dar mergem pe principiul rar, puțin și bun”, scrie nutriționistul pe o rețea de socializare.