Din cuprinsul articolului
Potența bărbaţilor scade, în timp, ca şi dimensiunile de care sunt atât de preocupaţi. Ce înseamnă normalitate în acest subiect explică medicii şi studii care au cercetat problema.
Lungimea penisului nu mai e demult un subiect tabu. Odată cu înaintarea în vârstă însă, este normal ca bărbaţii să sufere o serie de transformări care ţin de mărime, aspect şi performanţă sexuală.
Toate aceste schimbări produc efecte atât la nivel psihologic, cât şi la nivel fizic. Scăderea stimei de sine, impotenţa ori lărgirea prostatei sunt doar câteva dintre pericolele care îi pasc pe bărbaţi. Toate pot fi ţinute însă sub control.
Pe măsură ce înaintează în viaţa de adult, scade şi performanţa sexuală a unui bărbat. De vină este nivelul redus al testosteronului: nu se mai “aprind” atât de repede şi au probleme în a-şi păstra erecţia.
Mai mult, “durata de viaţă” a unui penis începe să expire după 40 de ani.
Conform studiilor, până ating pragul pensionării, doar 30% din bărbaţi mai pot fi consideraţi potenţi.
Un studiu european realizat în urmă cu câţiva ani arăta că 47% dintre reprezentanţii sexului tare sunt nemulţumiţi de proporţiile organului lor sexual.
La 30 de ani, penisul unui bărbat normal poate să atingă şi 15 cm, pentru ca până la 70 să se trezească cu numai 12,5 cm. De vină sunt inflamaţiile arterelor, ce împiedică sângele să ajungă la organ.
Cercetările au arătat că, în timp, penisul devine mai puţin sensibil, ceea ce diminuează şansele de a atinge plăcerea.
MARJE
Standardele în ceea ce priveşte numărul de contacte sexuale într-o lună sunt destul de ridicate la americani, ei fiind singurii care au efectuat astfel de studii pe criterii ştiintifice. Marjele sunt însă foarte mari şi depind de la caz la caz, fiind normal ca într-o perioadă mai dificilă numărul de raporturi sexuale să fie mai mic.
Informaţiile care urmează sunt doar orientative.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…