Din cuprinsul articolului
Pierderea în greutate are la bază un deficit caloric. Cu toate acestea, deficitul caloric nu trebuie să fie exagerat și, de asemenea, este necesar să fie adoptat în cadrul unui stil de viață cât mai sănătos și echilibrat.
Dulciurile, pe de altă parte, pot fi inamicul deficitului caloric. Deși poate fi dificil să găsești un echilibru între dieta ta și satisfacerea poftelor de dulce, acest lucru nu este imposibil.
Dulciurile nu sunt interzise în dietă, ci dimpotrivă. Acestea pot fi chiar benefice, atât din punct de vedere al sănătății fizice generale, cât și mintale.
Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, dezvăluie pe o rețea de socializare câteva aspecte legate de consumul dulciurilor în timpul dietei și cum poți face asta fără consecințe asupra siluetei tale.
„Cu siguranță ai dat un search pe Google cel puțin o dată ‘pot mânca dulce în procesul de slăbire?’ și ai realizat că e greu să menții un echilibru între meniul rațional și poftele de moment. Da, poți mânca 🙂 Când decizi că vrei să mănânci ceva dulce trebuie să fii matură și atentă la nevoile corpului tău. Adică, să conștientizezi situația: Am poftă de ceva dulce, o să îmi ofer această satisfacție, dar sunt atentă să nu fac excese. Alege un produs de calitate, savuros care realmente să îți ofere o experiență plăcută, de care să te bucuri pe îndelete.
1. Asigură-te că identifici dacă este poftă de dulce sau foame. De cele mai multe ori, nu este poftă de dulce, ci foame pentru că nu ai mâncat suficient, iar ideal ar fi să mănânci. Dacă pofta de dulce continuă și după 10 minute de la masă prin care ți-ai corectat meniul, alege un preparat care să îți placă super-super mult și bucură-te de el și prelungește cât mai mult satisfacția pe care o trăiești.
2. Nu încerca să înlocuiești pofta de ‘o/un anume ciocolată/produs’ cu tot felul de produse care să suplinească/înlocuiască produsul respectiv. Nu faci decât să îți prelungești frustarea și nu îți acorzi acel moment de satisfacție care este foarte necesar pentru a putea susține cu ușurință planul de slăbire.
3. Fă sport. În realitate, ceea ce ne ajută să introducem dulcele în procesele de slăbire este nivelul de activitate, și nu înfometarea. Sportul nu trebuie „folosit” ca un „credit pentru calorii”, ci dacă îl faci constant pur și simplu metabolismul tău începe să funcționeze mai bine și nu va fi nevoie să cântărești fiecare gram de mâncare, ci vei crea premisele necesare pentru un stil de viață corect și eficient pentru slăbire.
Dacă faci constant 3 antrenamente moderate pe săptămână și mergi pe jos 30 de minute pe zi, te poții bucura de o porție de dulce, undeva la 40-50g, o dată pe săptămână pentru a nu destabiliza meniul și a putea să îți atingi și obiectivul de a slăbi un kilogram în 10 zile. Introdu un antrenament suplimentar de tip pilates în săptămâna respectivă, iar în una din zilele în care faci sport poți mânca un dulce mic, pe care îl consumi înainte sau după antrenament.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…