Din cuprinsul articolului
Postul intermitent, o dietă care necesită limitarea consumului de alimente la anumite ore din zi, poate influența fertilitatea femeilor.
Un studiu efectuat pe modele de pești a arătat că postul intermitent afectează în mod disproporționat bărbații și femelele. Studiul s-a concentrat pe modelele de pește-zebră, deoarece oamenii și speciile sunt foarte asemănătoare la nivel genetic.
Studiul, publicat în Proceedings of the Royal Society: Biological Sciences, arată că, în timpul dietei, femelele au înregistrat o scădere a calității ouălor și a descendenților.
Dar și calitatea spermei masculine a fost, de asemenea, afectată în timpul dietei.
„Postul cu restricții de timp este un tipar de alimentație în care oamenii își limitează consumul de alimente la anumite ore din zi. Este o tendință populară de sănătate și fitness și oamenii o fac pentru a pierde în greutate și a-și îmbunătăți sănătatea.
Dar felul în care organismele răspund la lipsa de alimente. pot afecta calitatea ovulelor și a spermei, iar astfel de efecte ar putea continua și după sfârșitul perioadei de post.
Am vrut să aflăm mai multe despre modul în care aceste tipuri de diete pot afecta fertilitatea într-un organism model popular”, a transmis prof. Alexei Maklakov, de la School of Biological Sciences a UEA, într-un comunicat de presă.
Oamenii de știință au efectuat cercetări aprofundate pentru a afla ce s-a întâmplat când organismul a primit hrană după o perioadă de post.
Ei au măsurat modul în care componentele alimentare au fost împărțite pentru a servi scopului dublu de a menține organismul și producția de spermatozoizi sau ovule, precum și calitatea descendenților rezultați.
„Ceea ce am descoperit este că postul limitat în timp afectează reproducerea în mod diferit la masculi și femele.
Odată ce peștii au revenit la programul lor normal de hrănire, femelele au crescut numărul de descendenți pe care i-au produs cu prețul calității ouălor, rezultând o calitate redusă a descendenților.
Calitatea spermei a scăzut, de asemenea”, a spus dr. Edward Ivimey-Cook, de la Școala de Științe Biologice a UEA.
Aceste constatări subliniază importanța luătii în considerare nu doar a efectului postului asupra întreținerii corpului, ci și asupra producției de ovule și spermatozoizi.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege cât timp durează revenirea calității spermei și a ovulelor, revenirea la normal după perioada de post, au mai spus oamenii de știință.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…