Din cuprinsul articolului
Postul intermitent nu este pentru toți. Acestea sunt problemele de sănătate care s-ar putea agrava la această dietă.
Postul intermitent scade concentrația de glucoză și crește oxidarea acizilor grași, ceea ce ajută organismul să descompună grăsimile stocate. A existat o eră a dietei ketogenice când mulți oameni au renunțat la carbohidrați și au trecut la proteine și grăsimi.
De la celebrități la oameni obișnuiți, mulți au trecut la rutina care pune corpul în cetoză și induce pierderea rapidă în greutate. Cu toate acestea, invocând preocupări legate de sustenabilitate, mulți au întrerupt dieta keto.
Acum, postul intermitent câștigă importanță pentru numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le oferă rutina alimentară. Postul intermitent este o rutină care implică mâncarea în anumite intervale de timp în timpul zilei și postul în rest: mâncarea timp de șase ore și postul timp de 18 ore.
Această rutină ajută la inducerea pierderii în greutate, la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și chiar la atenuarea riscului de boli de inimă. Postul intermitent scade concentrația de glucoză și crește oxidarea acizilor grași, ceea ce ajută organismul să descompună grăsimile stocate.
Deși această rutină asigură rezultate rapide, nu este potrivită pentru toți. Dacă aveți oricare dintre următoarele, atunci postul intermitent poate să nu fie pentru dvs.
Conform Academiei de Nutriție și Dietetică, o tulburare de alimentație este o afecțiune caracterizată prin comportamente alimentare neregulate și anormale. Dacă sunt lăsate nesupravegheate, acestea ar putea crește riscul de obiceiuri de alimentație excesivă, bulimie sau anorexie.
În niciun caz, postul intermitent nu este recomandat, deoarece ferestrele rigide te-ar putea duce înapoi la aceleași tipare de alimentație dezorientate.
Pentru oricine cu probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), postul intermitent poate agrava simptomele. Datorită ferestrei de post prelungit, s-ar putea să fie nevoit să se lupte cu indigestie, balonare și constipație. Și atunci când mănânci o masă copioasă în fereastra de mâncare, ar putea provoca tulburări gastro-intestinale.
De multe ori, s-ar putea să auzi oameni spunând că postul intermitent poate fi esențial în prevenirea creșterilor de zahăr din sânge în timpul zilei și pe termen lung. Cu toate acestea, a urma această dietă ar putea crește vertiginos nivelurile de glucoză în timpul perioadelor de post.
Pacienții cu diabet zaharat de tip 1 au nevoie de injecții de insulină pentru a reduce nivelul zahărului din sânge – prin urmare, nu trebuie să facă niciodată post intermitent fără aprobarea unui medic, deoarece ar putea duce la scăderea periculoasă a nivelului de zahăr din sânge.
Un sistem imunitar slab ar putea fi, de asemenea, un semnal de avertizare împotriva postului intermitent. Aportul adecvat de calorii este o necesitate pentru a menține masa musculară slabă și pentru a menține sistemul imunitar puternic – în special la pacienții cu cancer. Prin urmare, dacă doriți să urmați această dietă, consultați mai întâi cu un medic dacă ar fi o chemare înțeleaptă.
Și nu e tot. Experții avertizează, de asemenea, împotriva postului intermitent în următoarele cazuri:
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…