Portocalele nu numai că sunt foarte bune la gust, dar aduc și o multitudine de beneficii organismului. De exemplu, acestea spun specialiștii pot contribui la protejarea ochilor, previn constipația, susțin sistemul imunitar, ameliorează anxietatea și depresia, mențin sănătatea pielii, facilitează digestia și protejează inima.
Iată de ce este bine să consumi cât mai multe portocale:
- Îmbunătățesc vederea. Deoarece conțin vitamina A, portocalele sunt bune pentru menținerea sănătății oculare. Ele pot contribui și la prevenirea cataractei, spun anumite studii.
- Previn constipația. Fiind bogate în fibre, portocalele ameliorează constipația și o pot chiar preveni, dacă sunt consumate cu regularitate.
- Întăresc sistemul imunitar. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și contribuie la creșterea sistemului imunitar.
- Contribuie la menținerea sănătății dentare. Sunt studii care arată că aceste fructe au rolul de a ameliora gingivita și în plus, poate grăbi vindecarea rănilor.
- Reglează tensiunea arterială. Acest lucru se explică prin faptul că fructul conține potasiu, un mineral care are efect de benefic asupra inimii.
- Îmbunătățesc funcția renală, iar ionii de potasiu au rolul de a elimina rezidurile nu rămân în rinichi și protejează rinichii de pietre.
- Facilitează digestia alimentelor. Portocalele ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv prin stimularea secreției sucurilor digestive și scăderea acidității stomacului astfel încât este redus la minimum riscul de gastrită.
- Scad colesterolul rău – LDL – și protejează inima. Portocalele pot să scadă nivelul colesterolului rău deoarece sunt bogate în fibresolubile care ajută la eliminarea grăsimilor din sânge.
- Mențin sănătatea și suplețea firului de păr. Mai mult, se pare că sucul de portocale ar pitea ameliora chiar mătreața. De asemenea, substanțele nutritive prezente în fruct previn căderea firelor de păr și stimulează creșterea părului.
- Funcționarea optimă a creierului. O singură portocală asigură aproximativ 10% din necesarul zilnic de folat, compusul utilizat de creier pentru dezvoltarea celulară a neuronilor noi.