Categories: Stil de viaţă

PONTURI. Cum poţi curăţa natural fructele şi legumele de pesticide

Cele mai consumate fructe și legume, cumpărate din centrele comerciale, sunt pline de pesticide. Potrivit unor teste efectuate de ANSVSA, o persoană care consumă legume sau fructe ingerează până la 10 pesticide diferite.

Conform specialiştilor, cele mai nesigure alimente pentru consum: cartofi, căpşunele, merele, nectarine, piersici, ţelină, struguri, cireşe, spanac, ardei gras, roşii, castraveţi.

Cum puteţi consuma fructe și legume în siguranță?

Pentru acest lucru aveți două opțiuni: cumpărați alimente certificate ecologice sau învățați câteva modalități eficiente de a elimina aceste substanțe chimice din fructe și legume.

Este vorba în special de produsele de import, care sunt tratate cu chimicale pentru a-și păstra aspectul și conținutul pentru mai mult timp. Acest lucru se datorează distanțelor mari de transport și timpului petrecut în depozite și apoi în supermarketuri.

Fructele și legumele locale sunt întotdeauna mai puțin pulverizate cu pesticide și substanțe chimice. Acest lucru se datorează faptului că o mare parte a producției este destinată exportului și este supusă unor inspecții stricte.

Strugurii, țelina, piersici, mere, căpșuni, spanac, ardei, nectarine, castraveți, roșii, mazăre și cartofi importați sunt toate pe așa-numita „listă neagră”.

Ar trebui să fii foarte atent când consumi aceste produse, deoarece conțin o cantitate semnificativă de reziduuri de pesticide și concentrația lor mare în comparație cu alte produse.

Între timp, unele fructe și legume sunt mai curate și reușesc să creeze o barieră împotriva pesticidelor. Acestea includ avocado, porumb dulce, ananas, varză, ceapă, sparanghel, mango, kiwi, vinete și cartofi dulci. Avocado este printre cele mai curate, cu doar 1% conținut de pesticide.

Metode eficiente de curăţare

–  Înmuiați fructele și legumele într-un castron cu 10% oțet și 90% apă timp de 15 până la 20 de minute.

–  Apa sărată este o altă soluție pentru curăţarea naturală a fructelor și legumelor.

–  Puneți legumele/fructele într-un vas cu apă și adăugați trei până la patru linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați-le câteva minute și apoi clătiți-le bine cu apă din abundență.

Recent Posts

Ajutor de urgență pentru fiecare familie afectată de inundaţiile devastatoare. Premierul spune despre ce sumă este vorba

Ajutor de urgență pentru fiecare familie afectată de inundaţii. Inundațiile din estul României au lăsat…

7 minute ago

Cum se face cel mai bun compot de pere. Rețeta bunicii pentru un adevărat deliciu

Compoturile sunt unul dintre alimentele de iarnă pe care bunicile și mamele noastre le respectau…

37 de minute ago

4 zodii care vor avea mare noroc în săptămâna 16-22 septembrie 2024

Săptămâna promite o varietate de oportunități și provocări. În ciuda fiecărei situații individuale, este important…

o oră ago

Cine nu ar trebui să mănânce avocado. Poate reprezenta un risc semnificativ pentru aceste persoane

Avocado este unul dintre cele mai populare fructe, o sursă de nutrienți. Adesea prezentat ca…

2 ore ago

Expert Harvard: Mai sunt doi ani până la sfârșitul lumii

Timp de milenii, predicțiile privind sfârșitul lumii au fascinat oamenii de știință și profeții deopotrivă.…

2 ore ago

Dulceață de ardei iute. Dulce, acrișoară și ușor picantă, este ideală pentru orice fel de friptură. Rețeta lui Chef Adrian Hădean

Dulceață de ardei iute și gogoșari. Dulce, acrișoară și ușor iute, este ideală pentru orice…

3 ore ago

Citeste si: