Din cuprinsul articolului
Diabetul apare atunci când glicemia, principala sursă de energie a organismului, este cu mult peste limite normale şi uneori simptomele sunt neobişnuite.
Un studiu recent sugerează că o metodă simplă, cunoscută drept alimentația cu restricție de timp, poate ajuta persoanele cu diabet de tip 2 să își gestioneze glicemia la fel de eficient precum consilierea dietetică individualizată.
În loc să modifice ceea ce sau cât mănâncă, persoanele aplică doar restricții de timp pentru mese, reducând astfel timpul dedicat consumului alimentar într-o fereastră de nouă ore zilnic, scrie Science Alert.
Cercetarea, realizată pe un grup de 52 de persoane, a arătat că această metodă oferă rezultate similare în scăderea glicemiei precum dieta personalizată recomandată de un dietetician, potrivit sursei citate de Mediafax.
În cele două grupuri de studiu, persoanele au avut consultanță timp de patru luni, urmând ca ulterior să-și gestioneze alimentația pe cont propriu pentru două luni. După primele două luni, în ambele grupuri au fost observate îmbunătățiri ale glicemiei, cu scăderi notabile ale indicelui HbA1c, un marker cheie al diabetului.
Participanții din grupul de restricție de timp au menționat, de asemenea, că s-au adaptat cu ușurință și au primit sprijin din partea familiei, iar unii au observat chiar și îmbunătățirea somnului.
Studiul confirmă că restricția de timp pentru mese reprezintă o abordare simplă și accesibilă pentru persoanele cu diabet de tip 2, având în vedere că multe persoane nu au acces la consilierea dietetică specializată.
Pentru a afla dacă nivelul zahărului din sânge este ridicat, este important să măsuraţi nivelul de zahăr din sânge – în acest sens, nivelul de glucoză este considerat ridicat atunci când este detectată o concentrație mai mare de 100 mg/dL. Diabetul este de obicei considerat instalat atunci când concentrația de glucoză este peste 126 mg/dL în cel puțin două doze diferite sau peste 200 mg/dL într-o singură doză.
Pentru a confirma o posibilă creștere a zahărului din sânge, medicul evaluează, de asemenea, semnele și simptomele pe care persoana le poate prezenta și care indică o posibilă hiperglicemie: sete excesivă, nevoia crescută de a urina, dureri de cap, amorțeală la mâini sau picioare și stare de somnolență.
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…
Sunteți gata să explorați tărâmurile enigmatice ale astrologiei și să descoperiți ce semne zodiacale prezintă…
Prințul Harry marchează din nou o diferență radicală între modul în care trăiește și cel…