Categories: Stil de viaţă

PONT. Greșeala pe care o facem când fierbem porumbul

Porumbul este incredibil de versatil când îl gătim, dar există câteva sfaturi și trucuri-cheie de care trebuie să țineți cont, mai ales pentru porumbul fiert sau copt la grătar. Este unul dintre produsele de bază ale verii și  trebuie să vă asigurați că îl serviți în cel mai delicios mod posibil.

Potrivit Mashed, datorită profilului nutritiv impresionant, oamenii pot beneficia de pe urma consumului de porumb fiert sau la grătar.

Aliment natural, fără gluten

De asemenea, este un aliment natural fără gluten și poate fi consumat de cei care evită glutenul. Porumbul conține o serie de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii vă pot îmbunătăți sănătatea.

Conține acid folic, care permite organismului să producă în mod sănătos celulele roșii și albe din sânge și, de asemenea, ajută la transformarea carbohidraților în energie. Acestea sunt greșelile pe care le facem adesea când vrem să pregătim porumb.

Cum alegem corect porumbul

Primul pas în orice rețetă este să începeți cu cele mai bune ingrediente, și același lucru este valabil și când facem porumb. La urma urmei, porumbul este un fel de mâncare destul de simplu, așa că este bine să te asiguri că îl pregătești cât mai bine.

Pentru a alege cel mai bun știulete, verificați mai întâi foile care-l țin. Alegerea unui știulete cu frunze verzi strălucitoare, nu cu unele care încep să îngălbenească sau să se usuce, aduce cele mai bune rezultate. Acel înveliș de foi este cel care menține porumbul proaspăt, așa că, dacă se desface prea ușor sau are o altă culoare decât verde, nu ar trebui să-l cumpărați.

 

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Verificarea mustăților știuleților este, de asemenea, utilă, deoarece indică și cât de proaspăt este. Dacă mustățile au început să se descompună, devenind uscate sau negre, înseamnă că porumbul este vechi. Mustățile aurii au ca rezultat cea mai bună aromă a unui porumb fiert.

Dacă decojiți știuleții când îi cumpărați din piață, nu vă faceți nicio favoare. De îndată ce porumbul este decorticat, este mai expus la căldură, ceea ce duce la o deteriorare mai rapidă a amidonului și a texturii boabelor.

Frunzele pot rămâne pe știulete când îl gătiți, indiferent dacă îl faceți la grătar, la aburi sau la microunde. După ce l-ați fiert, lăsați-l să se răcească sau folosiți mănuși pentru a îndepărta foile.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

Recent Posts

ZI NEAGRĂ: marele actor s-a stins din viață în somn. Medeea Marinescu îl plânge: ”mare modestie şi nobilă discreţie

Michel Blanc, unul dintre cei mai talentați actori francezi, a murit la vârsta de 72…

4 ore ago

Horoscop de weekend 4-6 octombrie 2024. Energie benefică pentru multe zodii

Zodiile vor intra într-o perioadă mai norocoasă odată cu trigonul dintre Venus și Saturn, care…

12 ore ago

VIDEO. Un student la medicină a consumat 720 de ouă într-o lună. Ce a păţit?

Un student la medicină de la Harvard a efectuat un „eggxperiment” intrigant, consumând 720 de…

12 ore ago

Este sau nu indicat consumul de struguri la persoanele cu diabet?

Există o serie de modalități prin care strugurii vă pot îmbunătăți starea generală de sănătate,…

13 ore ago

Incident la Spitalul Colentina din Capitală. Paznicii au intervenit de urgenţă!

Paznicii au intervenit de urgenţă vineri seara la Spitalul Colentina din Capitală pentru a opri…

13 ore ago

Citeste si: