Din cuprinsul articolului
Porumbul este incredibil de versatil când îl gătim, dar există câteva sfaturi și trucuri-cheie de care trebuie să țineți cont, mai ales pentru porumbul fiert sau copt la grătar. Este unul dintre produsele de bază ale verii și trebuie să vă asigurați că îl serviți în cel mai delicios mod posibil.
Potrivit Mashed, datorită profilului nutritiv impresionant, oamenii pot beneficia de pe urma consumului de porumb fiert sau la grătar.
Aliment natural, fără gluten
De asemenea, este un aliment natural fără gluten și poate fi consumat de cei care evită glutenul. Porumbul conține o serie de compuși vegetali bioactivi, dintre care unii vă pot îmbunătăți sănătatea.
Cum alegem corect porumbul
Primul pas în orice rețetă este să începeți cu cele mai bune ingrediente, și același lucru este valabil și când facem porumb. La urma urmei, porumbul este un fel de mâncare destul de simplu, așa că este bine să te asiguri că îl pregătești cât mai bine.
Verificarea mustăților știuleților este, de asemenea, utilă, deoarece indică și cât de proaspăt este. Dacă mustățile au început să se descompună, devenind uscate sau negre, înseamnă că porumbul este vechi. Mustățile aurii au ca rezultat cea mai bună aromă a unui porumb fiert.
Dacă decojiți știuleții când îi cumpărați din piață, nu vă faceți nicio favoare. De îndată ce porumbul este decorticat, este mai expus la căldură, ceea ce duce la o deteriorare mai rapidă a amidonului și a texturii boabelor.