Din cuprinsul articolului
Pe lângă faptul că sunt gustoase, cireșele sunt sănătoase. Au un rol foarte important în corp. Detoxifică organismul, având în același timp și o puternica acțiune depurativă. Cireșle prezintă în compoziția lor substanțe care le transforma în medicamente foarte importante, fiind adevărați combatanti în lupta stresului.
Numite ”ambasadori ai verii”, micutele cirese sunt compuse din peste 70% apă, exact ca si noi, in timp ce restul compoziției reprezintă o adevărată comoară. Conțin vitaminele B (B1, B2 si B6), care vor oferi foarte multa energie si magneziu.
Ciresele conțin 63 kcal/100 grame cele dulci și în jur de 50 kcal/100 grame cele amare. Atenție, însă, la cantitate.
Potrivit nutriționiștilor, cei care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atenția la cantitatea de cireșe pe care o consumă.
Medicul nutriționist a oferit un pont celor care țin la siluetă, însă adoră aceste fructe delicioase. Să înlocuim o masă cu un kilogram de cireșe.
”(…) sunt moșii de vară, prilej de cireșe și orez cu lapte.
Știți ce puțin înseamnă jumătate de kilogram de cireșe? Un castronel care încape în 2 palme.
Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu 1 kg de cireșe”, a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina de Instagram.
”Cireșele îngrașă teribil”, avertizează nutriționistul Mihaela Bilic care spune că”, pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii care bat orice”.
Beneficiile cireșelor
Atenție! Dacă sunteţi o persoană alergică ar trebui să consultaţi medicul alergolog înainte de a consuma cireşe. Ele vă pot provoca reacţii adverse foarte neplăcute, ba chiar periculoase.
Conform mai multor studii, o persoană alergică la cireşe se poate confrunta cu simptome ca: „umflarea buzelor, dificultăţi respiratorii şi urticarie.
În afară de reacţia alergică, până în prezent nu se mai cunsoc alte contraindicaţii ale consumului de cireşe, exceptand persoanele care au o sensibilitate la nivelul stomacului (gastrită sau colită) ”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…