Categories: Mediu curat

Poluarea aerului, un adevărat pericol. Cum ne afectează sănătatea

Poluarea aerului este un amestec de gaze și particule care provin din surse naturale și artificiale. Recent, oamenii de știință au descoperit o nouă amenințare pentru sănătatea cardiovasculară: poluarea aerului.

În bolile de inimă și accident vascular cerebral, în special în evenimentele cu risc ridicat, particulele foarte mici care trec prin căile respiratorii sunt considerate a fi principala formă de poluare a aerului care provoacă aceste evenimente. Aceste particule provin de la mașini și camioane, centrale electrice, diverse surse industriale și incendii.

La fel ca fumatul pasiv, poluarea aerului constituie o amenințare pentru sănătatea oamenilor, indiferent ca expunerea este de scurta durata sau pe o perioada mai îndelungată.

Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Ozonul agravează bolile pulmonare

Ozonul, prezent la nivelul solului, cunoscut de ani de zile ca agravează bolile pulmonare. Poate declanșa infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale la persoanele sensibile. Ozonul se formeaza atunci cand gazele poluante emise de autoturisme si camioane, centralele electrice, cazanele industriale, rafinariile, uzinele chimice si alte surse reactioneaza chimic in prezenta luminii solare si a caldurii.

Poluarea aerului, risc pentru sănătatea inimii

Unele rezultate din aceste studii explică dovezile științifice și concluzionează că poluarea aerului prezintă un risc pentru sănătatea inimii. Puteți proteja sănătatea și bunăstarea familiei, a vecinilor și a comunității, inclusiv riscurile pentru sănătatea cardiovasculară și efectele poluării aerului asupra sănătății.

Această poluare nu numai că exacerbează bolile de inimă existente, dar pare să joace un rol important în dezvoltarea acestor boli la oamenii sănătoși.

Când respirăm, inhalăm și particule de aer contaminat, care sunt transportate în plămâni și provoacă inflamarea țesutului pulmonar. Această inflamație călătorește prin fluxul sanguin și afectează vasele de sânge, făcându-le susceptibile la acumularea de colesterol și alte substanțe, o afecțiune numită ateroscleroză, care este cauza principală a atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.
poluarea aerului reprezinta doar un mic risc spre un atac de cord, accident vascular cerebral sau un ritm cardiac neregulat. Cu toate acestea, oamenii prezinta un risc mai mare, inclusiv cei care au suferit de un atac de cord sau angioplastie, ori angina pectorala, insuficienta cardiaca sau diabet zaharat.

Nivelul de particule si poluarea cu ozon nu sunt sănătoase

Poluarea de particule este uneori vizibila ca o ceata, de multe ori, de culoare maro. Nivelurile ridicate de ozon, combinate cu particule, pot fi vazute ca un smog, putand irita ochii si gatul. Cu toate acestea, poluarea nu poate fi simtita sau vazuta. La nivel local, nivelurile de particule pot fi ridicate pe drumurile aglomerate din zonele urbane (in timpul orelor de varf), in apropierea unor fabrici sau unde s-a produs un incendiu, potrivit sfatulmedicului.ro.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

25 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

12 ore ago

Citeste si: