Din cuprinsul articolului
Deputații au aprobat proiectul care extinde categoriile de persoane care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare și care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.
Politicienii aruncă bomba! Ce se întâmplă cu persoanele care au locuit în zonele afectate de poluare
Deputatul PSD, Natalia Intotero, precizează că de această lege vor beneficia persoane din județele Gorj, Brașov și Hunedoara.
Vor beneficia și cetățeni din județele Dolj, Brașov și Harghita
„Includerea a două localități din județul Hunedoara în zone prin care cetățenii din comunele Vața de Jos și Răchitova, să beneficieze de o reducere cu doi ani pentru pensionare, dat fiind faptul că locuiesc în zone cu poluare remanentă.
În egală măsură, de această prevedere vor beneficia și cetățeni din județele Dolj, Brașov și Harghita”, spuneNatalia Intotero, citat de RRA.
Oamenii afectați de poluare remanentă să nu fie nevoiţi să se pensioneze cu doi ani mai devreme
Politicienii aruncă bomba! Din opoziție, USR atrage atenția că accentul ar fi trebuit să fie pus de fapt pe reducerea poluării.
Nu facem absolut nimic. Noi ca țară…
„Nu avem suficiente săptămâni până la sfârșitul acestui mandat ca de fiecare dată să mai includem câte două, trei, şapte, nouă localități.
Astfel încât să ajungem să spunem despre toată țara că ar trebui să se pensioneze cu doi ani mai devreme.
Nu facem absolut nimic. Noi ca țară, pentru ca oamenii afectați de poluare remanentă să nu fie nevoiţi să se pensioneze cu doi ani mai devreme. Să nu aibă speranța de viață mai mică cu doi ani de zile”, afirmă Cristian Seidler.
Poluarea afectează sănătatea oamenilor, iar specialiștii subliniază faptul că trebuie să luăm măsuri imediat.
Mediul, se pare, a ajuns să fie extrem de poluat. Prin urmare, autoritățile au decis să implementeze o serie de măsuri care să pedepsească toate acțiunile care contribuie la poluarea mediului în care trăim.
Au intrat în vigoare sancţiuni mai aspre, care merg până la închisoare, pentru cei care poluează mediul prin arderea deşeurilor periculoase sau prin aruncarea gunoiului în spaţii nepermise.
Au crescut drastic şi amenzile care li se aplică celor care incendiază terenurile agricole. Soluţii pentru protejarea atmosferei şi a sănătăţii populaţiei sunt analizate şi de Parlament. Unde se află în dezbatere propunerea legislativă care vizează crearea unui sistem naţional pentru monotorizarea calităţii aerului, comunică RRA.