Polifenolii si de ce avem atata nevoie de ei in viata noastra? De ce sunt ciocolata neagra, ceaiul verde si vinul rosu optiuni sanatoase?
In afara faptului ca au un gust foarte bun, contin polifenoli, micronutrienti care se gasesc in plante si care au beneficii excelente pentru sanatate.
Daca vrei sa incluzi in alimentatie antioxidanti care combat inflamatia, cancerul si au o lista foarte lunga de proprietati benefice, atunci ai nevoie de polifenoli in dieta ta.
Motivele pentru care ar trebui sa consumi acesti micronutrienti sunt numeroase. „Polifenolii sunt cunoscuti pentru faptul ca ofera protectie importiva bolilor cardiace, reduc inflamatia care poate cauza artrita reumatoida si sindromul intestinului iritabil, previn formarea de cheaguri de sange si tin sub control nivelul glicemiei”, declara medicul. Studiile au aratat ca polifenolii sunt utili in prevenirea cancerului si a diabetului de tip 2.
Ce alimente contin polifenoli?
Aceste substante se gasesc in special in alimente si produse vegetale. Iata care sunt cele mai bune surse de polifenoli:
Fructele de padure
Desi toate fructele de padure contin polifenoli, afinele au cea mai mare concentratie. „Afinele sunt pline de antioxidanti care combat radicalii liberi si ne protejeaza de diferite tipuri de afectiuni cronice. Studiile au aratat ca polifenolii din afine pot reduce activitatea unor factori care declanseaza aparitia inflamatiei”, spune Dr. Axe.
Ceaiul verde
Probabil ai aflat deja ca ceaiul verde este bogat in antioxidanti si, prin urmare, in polifenoli. Ceaiul verde contine flavonoizi, o forma de polifenoli care compun 30% din substanta uscata a ceaiului verde. Printre beneficiile sale se numara capacitatea de a reduce riscul aparitiei cancerului si cea de a scadea tensiunea arteriala.
Vinul rosu
Daca vinul este benefic sau nu pentru sanatate este o dezbatere veche, dar stim sigur ca vinul rosu este bogat in polifenoli. La fel si sucul de struguri negri. Vinul rosu este bogat in resveratrol, un polifenol care combate inflamatia.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…