Din cuprinsul articolului
Pofesorul Ciurea: Cred cu tărie și nu m-am ferit s-o spun: rugăciunea ajută la vindecare. Măr rog înainte, în timpul și după fiecare operație pentru vindecarea fiecărui pacient
Simpozionul Internaţional de Teologie Importanța rugăciunii în viaţa eclesială și personală a credincioșilor, organizat de Patriarhia Română, a reprezentat un eveniment semnificativ în cadrul manifestărilor prilejuite de Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 9-13 octombrie 2022, la Palatul Patriarhiei din București și a reunit reprezentanți ai instituțiilor de stat, ierarhi, preoți, profesori și specialiști din țară și din străinătate.
Sesiunea a patra de comunicări, dedicată dialogului dintre medicină şi credinţă, a fost deschisă de prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, membru de onoare al Academiei Române, care a susţinut prelegerea intitulată „Rolul credinţei neurochirugului în vindecarea afecţiunilor cerebrale”.
Prelegerea a fost dedicată Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a fost susținută cu argumente și exemple concrete de persoane salvate de la moarte prin ajutorul lui Dumnezeu și al rugăciunii fierbinți.
Potrivit Ziarul Lumina, prof. dr. Vlad Ciurea a argumentat pe baza unor dovezi științifice relația dintre rugăciunea „Tatăl nostru” și glandele din organismul uman, menționând și apariția unui nou domeniu de cercetare intitulat „Neuro-teologie”- în legătură cu puterea gândului și rugăciunea. Pornind de la cât de ușor ne este să memorăm rugăciunea „Tatăl nostru”, profesorul Vlad Ciurea menționează cartea prietenului și colegului său de breaslă, regretatul academician profesor doctor Adrian Restian, care spunea că, probabil, în genomul uman, ca ortodocși, sunt imprimate această rugăciune și puterea de a ierta.
Sunt multe cazuri de pacienți care s-au vindecat, miraculos în concepția unora, după ce au început să creadă în Dumnezeu.
Ca să reușești la un pacient căruia îi atingi creierul ca să îl operezi, după care el să plece acasă pe propriile picioare, în condiții bune, este o minune, iar astfel de minuni se întâmplă în toate spitalele, spune neurochirurgul. Medicii își fac cruce înainte să înceapă o operație; oricât de simplă ar fi, poate interveni ceva neprevăzut și să ne ajute Cel de sus.
Profesorul a mai arătat că, din vasta sa experiență, rugăciunea neurochirurgului este obligatorie înaintea actului operator: „Eu sunt un bisturiu în mâinile lui Dumnezeu”.
Știința și credința sunt total împreună, subliniază profesorul Vlad Ciurea, evocând cazuri de pacienți aflați în situații-limită pe care, în cele din urmă, le-au depășit. Sunt oameni care și-au revenit pentru că organismul lor a învins, pentru că au fost ajutați de doctori și de tehnologia medicală, sigur că sunt explicații medicale, dar este vorba și despre altceva.
„Rolul credinței neurochirurgului în vindecarea afecțiunilor cerebrale este real. Am vorbit pe această temă la Simpozionul Internațional de Teologie. Cred cu tărie, și nu m-am ferit niciodată să o spun, că rugăciunea ajută la vindecare. Personal, măr rog înainte, în timpul și după fiecare operație pentru vindecarea fiecărui pacient”, a dezvăluit ulterior neurochirurgul Ciurea, într-o postare pe Facebook.
Minuni există peste tot, trebuie doar să credem și să fim convinși de puterea rugăciunii pe care o rostim, mai spune reputatul medic, notând că puterea rugăciunii este cu atât mai mare, cu cât mai mulți oameni se roagă pentru cineva.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…