De ce ploșnițele sunt greu de stârpit
„Noi avem un plan anual de dezinsecție, lunar firma vine și se duce în toate încăperile, în toate spațiile, pentru efectuarea acestei dezinsecții. Pentru ploșnițe, am înțeles că numai în momentul în care eclozează, abia atunci se pot utiliza niște substanțe speciale pentru așa ceva”, a explicat Ana Mareș, director de îngrijiri al Spitalului Bagdasar Arseni.
Ploșnițele sunt insecte care trăiesc și își depun ouăle prin crăpăturile pereților sau ale mobilelor. Acestea ies noaptea pentru a se hrăni cu sângele omului ori al păsărilor, iar în timpul zilei rămân ascunse. Vestea proastă este că ouăle de ploşniţă nu sunt afectate de niciun biocid.
Atenţie la înţepăturile de ploşniţă!
Potrivit specialiştilor în deratizare şi dezinfecţie, o infestare normală, incipientă spre medie, durează în mod normal 20 zile, în care se fac trei etape de intervenţie pentru a acoperi întreg intervalul de eclozare a ouălor.
Ploșnița de pat nu este cunoscută ca fiind vectorul vreunei boli, dar înțepătura ei se poate infecta. Este foarte asemănătoare cu alte înțepături de insecte, arată ca o pată roşie umflată şi este însoţită adesea de mâncărime.
De altfel, în ultima vreme tot mai mulţi locuitori din București apelează disperați la firme specializate. Din păcate, măsurile preventive nu prea au efect, iar biocidele pot fi folosite abia când apar ploșnițele.