Categories: Știrile zilei

Ploșnițe la Spitalul Universitar. Ce decizie au luat reprezentanţii unităţii sanitare

Spitalul Universitar din Capitală a fost invadat de ploşniţe, iar reprezentanţii unităţii sanitare au demarat de urgenţă procedurile specifice de dezinfecţie.

Un cabinet din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar din Capitală a fost închis după ce medicii au găsit ploșnite pe un pacient care a fost izolat.

Ploșnițe, aduse în spital de un pacient

Bărbatul pe care medicii de la Spitalul Universitar au găsit ploșnițe a ajuns la spital vineri, din cauza unei insuficiențe respiratorii cauzate de substanțele toxice pe care le-a folosit acasă, în încercarea de a-și dezinfecta locuința în care erau ploșnițe, potrivit stirileprotv.ro.

De altfel, bărbatul le-a spus medicilor că are ploșnițe acasă și medicii au găsit insectele și pe el. Bărbatul a fost izolat și i s-au acordat îngrijirile de care avea nevoie și spațiul respectiv a fost închis.

Până acum, s-au făcut două dezinsecții în acel cabinet, dar cabinetul rămâne în continuare închis. La Spitalul Universitar, este și o echipă de la Direcția de Sănătate Publică București, care stă de vorbă cu medicii.

Infestări cu ploșnițe în București

Vor fi în continuare proceduri de dezinfecție și dezinsecție în acel spațiu, care deocamdată rămâne închis.

Ceilalți pacienți care ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar din Capitală sunt consultați în alte cabinete.

De altfel, nu este primul caz de acest gen din București. În luna februarie, o femeie a ajuns la Spitalul Militar din Capitală cu ploșnițe. Și acolo medicii au luat imediat măsuri, au izolat pacienta și au dezinfectat și dezinsectat spațiul respectiv, iar în urmă cu două săptămâni școlile din Sectorul 5 al Capitalei au fost închise tot din cauza ploșnițelor.

Atenţie la înţepăturile de ploşniţă!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit specialiştilor în deratizare şi dezinfecţie, o infestare normală, incipientă spre medie, durează în mod normal 20 zile, în care se fac trei etape de intervenţie pentru a acoperi întreg intervalul de eclozare a ouălor.

Ploșnița de pat nu este cunoscută ca fiind vectorul vreunei boli grave, însă poate cauza disconfort și iritații pielii. Ploșnița de pat se hrănește cu sângele uman și animalelor și poate provoca mâncărime și reacții alergice la nivelul pielii. De asemenea, poate transmite unele boli, cum ar fi febra recurentă, însă aceste cazuri sunt mai rare. Este important să previi și să combați infestarea cu ploșnițe de pat prin igienizarea regulată a locuinței și folosirea metodelor adecvate de exterminare a acestora.

 

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

30 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

60 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: