Pleoapele căzute, o problemă estetică a cărei singură soluție a fost până de curând doar cea chirurgicală, poate fi acum tratată printr-un tratament non-invaziv, fără cicatrici și cu un timp mult mai scurt de recuperare.
Acest tratament utilizează beneficiile plasmei pentru a îndepărta surplusul de piele de la nivelul pleoapei fără bisturiu și fără riscul de complicații cum sunt cele asociate cu intervenția de blefaroplastie chirurgicală.
PLASMAGE reprezintă o inovație în tratamentul laxității pielii în special din jurul ochilor, înlocuind cu succes chirurgia tradițională. Această tehnologie inovativă folosește plasmă fracționată și are la bază protocoale bine stabilite pentru diferite patologii sau intervenții estetice.
Cum funcționează
PLASMAGE este un dispozitiv micro-chirurgical care generează plasmă printr-o descărcare electrică ce are loc atunci când instrumentul se apropie suficient de piele, fără a atinge însă zona tratată (la aproximativ 0,5 mm de suprafața pielii). Descărcarea de energie pulsată încălzește țesutul suficient pentru a determina contracția imediată a fibrelor de colagen și liftingul țesuturilor, fără a afecta însă zona înconjurătoare și nici straturile mai profunde ale pielii, ceea ce face acest tratament ideal ceea pentru a funcționa pe zone restrânse și sensibile, cum sunt pleoapele.
“PLASMAGE reprezintă unica opțiune nechirurgicală a blefaroplastiei, însă cu efecte similare și fără să implice sângerarea sau apariția de cicatrici, și cu o perioadă de recuperare scurtă. Procedura genereaza plasma printr-o descărcare electrică care are loc atunci când dispozitivul se apropie suficient de piele, fără a atinge însă zona tratată. Dispozitivul permite o stimulare controlată a pielii, cu pauze de milisecunde, pentru a evita supraîncălzirea, arsurile și cicatricile post intervenție, frecvent întâlnite în cazul utilizării altor dispozitive. Tratamentele cu Plasmage durează, de obicei, între 30-60 de minute, în funcție de zona tratată și severitatea cazului”, explică domnul doctor Laurențiu Vladau.
„Deoarece o crema anestezică este aplicată în zona care urmează să fie tratată, disconfortul în timpul procedurii va fi minim. Recuperarea va fi în întregime lipsită de durere, însă de la un pacientul la altul pot apărea umflături ușoare, care vor dispărea în câteva zile. În această perioadă este interzisă expunerea la soare, saunele, sala de sport, fiind recomandată utilizarea unui produs de protecție solară SPF 50”, a completat specialistul dermatolog.
În zona tratată vor apărea o serie de mici puncte, care se vor acoperi cu o crustă punctiformă ce se va elimina în 4-7 zile. Cel mai important sfat este ca pacientul să evite zgârierea acestor puncte în primele cinci zile după tratament, fiind necesară vindecarea lor de la sine.
Rezultate
Rezultatele obtinete cu ajutorul PLASMAGE sunt vizibile după o ședință, însă recuperarea completă a pielii va avea loc la 45-60 de zile după procedură. Unii pacienți pot necesită ședințe suplimentare în funcție de zona tratată și severitatea inițială a problemei, însă rezultatele obținute sunt permanente. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, pot fi necesare proceduri de întreținere.
Ce alte probleme poate trata PLASMAGE
Această tehnologie inovativă bazată pe beneficiile plasmei ionizate are o gamă largă de utilizări terapeutice, fiind folosită cu succes și în îndepărtarea alunițelor, tratamentul vergeturilor, îndepărtarea cicatricilor keloide, tratamentul hiperpigmentarii, tratamentul xantelasmei, ameliorarea ridurilor, îndepărtarea cicatricilor post acnee, precum și în tratamentul activ al acneei.
Așadar, Plasmage poate fi utilizat pentru o gama largă de probleme ale pielii, fiind un tratament foarte sigur și eficient pe toate tipurile de piele. Cu toate acestea, procedura nu este indicată femeilor însărcinate sau celor care alăptează și nici persoanelor cu tenul închis la culoare, deoarece riscă hiperpigmentarea pielii post tratament.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…