Din cuprinsul articolului
Pe lângă cţiunea terapiei oncologice, fără a o înlocui, cancerul poate fi învins și cu ajutorul naturii. Unele plante au efect anticancerigen și ajută la încetinirea bolii. Leacurile din plante şi-au dovedit eficienţa încă din cele mai vechi timpuri.
Cercetătorii avertizează că este încă nevoie să se studieze bazele botanice ale tratamentelor tumorale. Melanie-Jayne Howes, un cercetător cu sediul la Kew Gardens din Londra, „un medicament eficient împotriva cancerului, numit paclitaxel a fost dezvoltat din tisa Pacificului”.
„Cu toate acestea, s-a bazat pe o substanță chimică care există cu randamente foarte scăzute”, a spus Howes. „Sute de copaci au trebuit tăiați pentru a dezvolta medicamentul. Drept urmare, copacul este acum clasificat ca aproape amenințat de extincție”, potrivit Melanie-Jayne Howes, citat de The Guardian.
Cu toate acestea, o soluție a fost oferită de botanici. Howes a spus că „s-a găsit un medicament similar în concentrații mai mari la tisa comună și acesta este acum folosit, cu mult mai puțin rău ecologic, pentru a face paclitaxel, un tratament pentru cancerul ovarian și de sân. Cercetarea de bază și înțelegerea biologiei plantelor au avut un impact cheie asupra tratamentului cancerului.”
Acest punct a fost reiterat de profesorul Susan Short de la Universitatea Leeds.
„Există o mulțime de tipuri diferite de tumori și subtipuri de tumori care sunt descoperite tot timpul, așa că încă avem nevoie de idei noi și medicamente noi”, a spus ea.
Short conduce un studiu amplu în Regatul Unit al medicamentului pe bază de canabis Sativex pentru a trata pacienții cu glioblastoame recurente, o formă agresivă de tumoră cerebrală. Studiul va evalua impactul medicamentului – care este, de asemenea, utilizat pentru a trata scleroza multiplă și este livrat sub formă de spray oral – asupra persoanelor supuse chimioterapiei standard.
„Vom trata pacienții ale căror tumori cerebrale primare au crescut din nou după tratamentele standard, pentru a vedea dacă adăugarea acestui medicament pe bază de plante la chimioterapia ulterioară ajută la menținerea lor în viață mai mult timp și pentru a vedea dacă le îmbunătățește calitatea vieții”, a adăugat Short.
Tratamentele pe bază de plante au în mod clar un rol vital de jucat în terapiile pentru cancer, un punct subliniat de Howes.
„Nici și astăzi, oamenii de știință nu au reușit să sintetizeze unele medicamente, deoarece sunt atât de complexe, încât încă ne bazăm pe plante pentru medicamentele cheie împotriva cancerului”.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…