Din cuprinsul articolului
Plantele cu efecte terapeutice. Problemele respiratorii sunt cele mai frecvente în sezonul rece, dar mai ales în această pandemie. Trebuie să știm însă, că sunt mai multe remedii naturite, cu ajutorul cărora putem să tratăm acceste infecții.
Infecțiile respiratorii întâlnite cel mai frecvent la tractul respirator superior sunt: amigdalita, faringita, laringita, sinuzita, otita medie, gripa (aceasta afectează și tractul respirator inferior) etc. Infecțiile respiratorii cu care se poate confrunta tractul respirator inferior sunt mai severe și sunt: gripa, bronșita, pneumonia, bronșiolita, tuberculoza (infecție bacteriană a plămânilor).
Cauzele acestor infecții sunt virusurile sau bacteriile, transmise pe cale aeriană (tuse sau strănut), sau prin atingerea unor suprafețe infectate de către o persoană (clanță, tastatură etc.). În sezonul rece, infecțiile respiratorii sunt cele mai frecvent întâlnite.
Se găsește în zonele de deal și munte și are proprietăți terapeutice în tratarea afecțiunilor respiratorii. Are efecte calmante, antiseptice, emoliente, analgezice și cicatrizante și este recomandată în tratarea bronșitelor, pneumoniei, în gripă, astm bronșic, tuse, sinuzită, laringită etc.
Ceaiul de ciuboțica cucului: Infuzia poate fi pregătită acasă dintr-o lingură de flori uscate și 250 ml de apă clocotită. Se lasă totul la infuzat pentru 10 minute, se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei, după care poate fi consumat pe durata zilei
Teiul este recunoscut pentru contribuția pe care o are în ameliorarea simptomelor răcelii, gripei, și bronșitei, având efecte antiinflamatoare, calmante, antiseptice, emoliente, favorizând eliminarea transpirației și scaderea febrei. De asemenea, are și efect sedativ, reducând stresul, anxietatea, oboseala și insomnia.
Este o plantă eficientă atât în tratarea infecțiilor respiratorii, cât și în susținerea sistemului imunitar și în tratarea anumitor afecțiuni neurologice, oboseală cronică etc. Verbina este utilizată ca adjuvant și în tratamentul insomniei, depresiei, anxietății etc., având proprietăți calmante, antinevralgice și tonice.
Este una dintre cele mai utilizate plante medicinale pentru tratarea a numeroase afecțiuni. Eficiența sa este recunoscută în tratarea afecțiunilor respiratorii precum sinuzite, tuse, astm, bronșite etc., având proprietăţi calmante, antiseptice şi expectorante.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…