Plantele medicinale care ameliorează durerile de stomac și îmbunătățește digestia

Plantele medicinale care ameliorează durerile de stomac și îmbunătățește digestia

Plantele medicinale au calități vindecătoare, chiar bune pentru ameliorarea durerilor. Două plante combinate pot funcționa ca remediu pentru acele persoane care suferă de probleme digestive.

Datorită proprietăților sale antioxidante și antiinflamatorii, infuzia de dafin și rozmarin ajută la reducerea formării de gaze, ameliorează inflamația din tractul gastrointestinal și stimulează sistemul imunitar.

Beneficiile ceaiului de dafin și rozmarin

Ceaiul din frunze de dafin si rozmarin este o infuzie cu o lunga traditie in medicina naturista, apreciata pentru multiplele sale proprietati benefice pentru sanatate. Această combinație de ierburi oferă o serie de avantaje.

Atât frunza de dafin, cât și rozmarinul sunt cunoscute pentru proprietățile lor, ceea ce înseamnă că ajută la ameliorarea gazelor și a balonării abdominale. În plus, stimulează producția de sucuri gastrice, facilitând digestia și prevenind tulburări precum indigestia.

Plante cu proprietăți antiinflamatorii

Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Ambele plante conțin compuși cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare , precum și la reducerea inflamației. Sunt bogate în antioxidanți, substanțe care ajută la combaterea radicalilor liberi și protejează celulele de deteriorare, reducând riscul apariției bolilor cronice și cardiovasculare.

Plante cu proprietăți antibacteriene și antifungice

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Aceste componente ale plantelor au proprietăți antibacteriene și antifungice care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor. În timp ce aroma are un efect calmant asupra sistemului nervos, ajutând la reducerea stresului și a anxietății .

Pentru a pregăti această băutură aveți nevoie de:

  • Frunze de dafin proaspătă sau uscată
  • Crengute de rozmarin proaspete sau uscate
  • Apa fierbinte

Mod de preparare:

Pune la fiert o cană cu apă. Adăugați frunzele de dafin și crenguțele de rozmarin în apa fierbinte. Acoperiți cana și lăsați infuzia să se odihnească aproximativ 10-15 minute.
Strecurați ceaiul pentru a elimina ierburile și îndulciți după gust cu miere sau stevie .

 

Recent Posts

HOROSCOP 6 noiembrie 2024. O perioadă de bun augur!

Horoscopul zilei de miercuri, 6 noiembrie 2024, spune că nativii din zodic traversează o perioadă…

o oră ago

De ce este data de 11/11 atât de specială? Descoperiți secretele acestei date și cum puteți beneficia de portalul energetic!

V-ați uitat vreodată la ceas de mai multe ori în timpul zilei exact la 11/11?…

2 ore ago

STUDIU. Persoanele cu această grupă de sânge îmbătrânesc mai greu

Într-un nou studiu, oamenii de știință americani au descoperit o legătură între viteza de îmbătrânire…

2 ore ago

Dr. Mihaela Bilic dezvăluie cum poate fi crescută sănătos imunitatea copiilor

Medicul nutriționist Mihaela Bilic face o serie de recomandări părinților pentru o imunitate mai bună…

3 ore ago

OMS pregăteşte noi vaccinuri pentru 17 agenţi patogeni

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat în premieră o listă care cuprinde 17 agenţi…

3 ore ago

Există viață după moarte? Ce simt oamenii care sunt pe moarte

Sam Parnia, profesor asociat la Langone Medical Center din cadrul Universității din New York, a…

3 ore ago

Citeste si: