Din cuprinsul articolului
Plantele de apartament ajută la „eliminarea toxinelor care cauzează cancer”. Pe lângă faptul că decorează și înfrumusețează locul în care trăim, plantele de interior ne pot ajuta să ne menținem și sănătoși.
Calitatea slabă a aerului din interior este responsabilă pentru 6,7 milioane de decese premature la nivel global, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Majoritatea oamenilor petrec 90% din timp în interior, așa că adoptarea de noi strategii pentru îmbunătățirea calității aerului este esențială.
Plantele de apartament ajută la „eliminarea toxinelor care cauzează cancer”
Într-un nou studiu revoluționar, s-a descoperit că plantele elimină poluanții care cauzează cancer din aerul din interior, absorbind toxinele precum benzina care sunt de obicei emise prin arderea combustibilului.
Păstrarea plantelor cu frunze în casă a fost legată de scăderea nivelului de stres, contribuind la reducerea simptomelor de alergie. Iar acum, dovezile sugerează că acestea ne pot ajuta să trăim mai mult.
Descoperirile arată că un amestec de plante a îndepărtat 97% dintre cei mai toxici compuși din aerul înconjurător în doar opt ore. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că, cu cât este cel mai toxic aerul, cu atât mai rapid plantele lucrează pentru a elimina compușii.
Cercetările, conduse de profesorul asociat Fraser Torpy de la Universitatea de Tehnologie din Sydney și de peisagistica Ambius, arată rolul critic pe care îl joacă plantele în îmbunătățirea calității aerului.
Studiile anterioare asupra plantelor de interior au demonstrat că pot elimina o gamă largă de contaminanți ai aerului din interior. Dar acesta este primul studiu asupra capacității plantelor de a curăța vaporii de benzină – una dintre cele mai mari surse de compuși toxici din clădirile din întreaga lume.
Plantele se adaptează la condițiile în care cresc
Inhalarea vaporilor de benzină poate duce la iritații pulmonare, dureri de cap, greață și a fost asociată cu un risc crescut de cancer, astm și alte boli cronice în urma expunerii pe termen lung – contribuind la scăderea speranței de viață.
Profesorul asociat Torpy a spus că rezultatele studiului, bazate pe măsurători dintr-o cameră etanșă, au depășit cu mult așteptările lor când a fost vorba de eliminarea poluanților pe benzină din aer.
„Este prima dată când plantele au fost testate pentru capacitatea lor de a elimina compușii legați de benzină, iar rezultatele sunt uluitoare”, a spus Torpy.
„Nu numai că plantele pot elimina majoritatea poluanților din aer în câteva ore, ci și cei mai nocivi poluanți legați de benzină din aer cel mai eficient. De exemplu, benzenul carcinogen cunoscut este digerat într-un ritm mai rapid decât substanțele mai puțin nocive. , ca alcoolurile.
Am descoperit, de asemenea, că, cu cât toxinele din aer sunt mai concentrate, cu atât plantele au devenit mai rapide și mai eficiente în eliminarea toxinelor, arătând că plantele se adaptează la condițiile în care cresc.”