Plante și ierburi care contribuie la sănătatea plămânilor, a leziunilor pulmonare și care combat infecțiile

Plante și ierburi pentru sănătatea plămânilor. Fie că aveți de-a face cu o infecție respiratorie, fie că suferiți de probleme respiratorii cronice, cum ar fi astmul, congestia toracică, bronșita cronică și alergiile, bucurați-vă de efectele minunate ale plantelor și ierburilor pe care le puteți crește chiar în casă sau în grădină.

Plămânii noștri nu se odihnesc niciodată. Aceștia păstrează oxigenul care dă viață curgând în corpul nostru în timp ce expulzează dioxidul de carbon într-un schimb ritmic care este una dintre numeroasele minuni ale fiziologiei umane.

Un sistem respirator care funcționează corect este incredibil de important pentru o sănătate bună, dar plămânii reprezintă, de asemenea, un organ delicat, care este constant atacat de forțele mediului în epoca modernă.

Tot ceea ce inhalăm în aer trece prin plămâni, iar unele substanțe pot avea efecte nocive asupra acestui organ vital.

Din fericire, există o mulțime de remedii medicale holistice pe bază de plante și ierburi care vă pot ajuta să vă protejați sistemul respirator de amenințările ambientale din aer, indiferent dacă provin din smog, poluare, exces de ozon, fum din incendiile sălbatice sau viruși și bacterii. Aceste medicamente pe bază de plante și ierburi vă pot ajuta să preveniți bolile și leziunile pulmonare prin întărirea proactivă a plămânilor și încordarea acestora împotriva amenințărilor.

Folosind remedii pe bază de plante și ierburi propuse de practicienii de medicină holistică din Arlington Heights, vă puteți proteja în mod sigur și ușor sistemul respirator de potențialele probleme.

Continuați să citiți pentru a afla cum să vă protejați plămânii cu aceste plante și ierburi puternice.

Eucalipt – pentru o respirație mai bună

Uleiurile esențiale găsite în eucalipt ajută la eliminarea mucusului și ameliorarea inflamației.

  • Fierbeți o frunză de eucalipt și aplecați-vă deasupra vasului, acoperindu-vă capul, pentru a inhala aburul timp de 10 până la 15 minute.
  • Pregătiți-l ca un ceai. Puneți o linguriță de frunze uscate în apă clocotită, lăsați-o să stea 10 minute, apoi strecurați-o. Puteți bea până la trei căni pe zi.

Eucaliptul este inclus în numeroase pastile pentru tuse și siropuri de tuse, deoarece conține cineol, un compus care luptă împotriva congestiei, calmează tusea și tratează inflamația pasajelor sinusale. Antioxidanții săi întăresc sistemul imunitar în perioadelor în care acesta este sensibil la răceli sau infecții.

Cimbru – pentru gâtul tău

Cimbrul ajută la combaterea infecțiilor respiratorii și este un expectorant natural care servește ca antiseptic și ajută la expulzarea mucusului. De asemenea, este bun pentru calmarea tusei și combaterea congestiei nazale.

  • Pregătiți-l ca un ceai. Puneți o linguriță de cimbru în apă clocotită, lăsați-o să stea 10 minute și apoi strecurați-o. Adăugați o picătură de suc de lămâie pentru a spori calitățile sale dezinfectante. Puteți bea până la trei căni pe zi.
  • Pentru a calma durerile de gât și amigdalită, faceți gargară cu un ceai de cimbru sau înghițiți o lingură de până la 3 ori pe zi.

Lemn dulce – pentru calmarea tusei

Lemnul dulce este un antibiotic natural care ajută la reducerea tusei și a scurgerilor nazale.

  • Pregătiți-l ca un ceai. Se fierbe o linguriță de rădăcină de lemn dulce per cană de apă timp de 3 minute. Se lasă să stea 5 minute și se strecoară. Puteți bea până la trei căni pe zi (nu mai mult de 4-6 săptămâni la rând).

Lemnul dulce curăță mucoasa inflamată și sporește sistemul imunitar, fiind deosebit de benefică pentru stomac, plămâni și gât. Ajută organismul să îndepărteze mucusul și să ușureze iritațiile gâtului. Efectul se datorează saponinelor pe care le conține – substanțe care acționează ca niște detergenți în eliberarea flegmei din tractul respirator și expulzarea mucusului. Alți compuși din rădăcina de lemn dulce ușurează spasmele bronhiale și pot ajuta la prevenirea formării celulelor pulmonare canceroase.

Pătlagină – pentru bronșită

Pătlagina este foarte utilă pentru tratarea bronșitei, deoarece calmează, înmoaie și hidratează sistemul respirator datorită conținutului ridicat de mucilagiu.

  • Pregătiți-l ca un ceai. Puneți o linguriță de pătlagină în apă clocotită, lăsați-o să stea 10 minute și apoi strecurați-o. Se poate savura singur sau puteți adăuga alte plante (cum ar fi cimbru sau mullein). Nu beți mai mult de trei căni pe zi.
  • Savurați-l ca un sirop. Se amestecă frunzele de pătlagină tocate și apa. După o oră, filtrați amestecul și adăugați un pic de miere. Se dizolvă la bain-marie și se pune siropul într-un borcan. Păstrați-l într-un loc răcoros și refrigerat și luați până la 3 linguri pe zi.

Frunzele de pătlagină au proprietăți puternice antibacteriene, anti-inflamatorii și antimicrobiene, astfel încât calmează tusea uscată, tratează iritațiile pulmonare și răcelile, și promovează producția de mucus în plămâni.

Oregano – foarte versatil

Oreganul are multe proprietăți benefice și funcționează ca expectorant natural, antitusiv, antiseptic și sedativ.

  • Pregătiți-l ca un ceai. Puneți o linguriță de oregano în apă clocotită, lăsați-o să stea 10 minute și strecurați-o. Puteți adăuga alte plante, cum ar fi fenicul sau anason verde.
  • Folosește-l ca condiment. Frecați frunzele înainte de a le adăuga în orice fel de mâncare pentru a le spori aroma.

Vitaminele și substanțele nutritive din această plantă întăresc sistemul imunitar. De asemenea, este bogat în carvacrol și acid rosmarinic, care acționează ca decongestive naturale și reduc histamina. Susține sănătatea tractului respirator și ajută fluxul de aer prin pasajul nazal. Uleiul esențial de oregano combate de asemenea stafilococul auriu, o bacterie periculoasă care rezistă inclusiv la antibiotice.

Rădăcina de Osha

Această rădăcină este originară în zona Munților Stâncoși și conține camfor și alți compuși care susțin plămânii, stimulează circulația acestora și astfel ajută la respirație. Unul din beneficiile principale ale acestei rădăcini este faptul că sporește circulația în plămâni. Rădăcina de Osha ajută sezonier la calmarea iritațiilor respiratorii produse de sensibilitatea sinusurilor.

Recent Posts

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

3 minute ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

33 de minute ago

Ei sunt pensionarii care primesc în plus 50% din pensia totală, de la 1 ianuarie 2025

Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…

o oră ago

Anxietatea e problemă tot mai întâlnită! Preia controlul cu 5-HTP

Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…

2 ore ago

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 ore ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

3 ore ago

Citeste si: