Din cuprinsul articolului
Un sistem imunitar puternic depinde în mod direct de propriul stil de viață. Alimentația, odihna și exercițiile fizice sunt principalele elemente responsabile pentru sănătatea și echilibrul organismului. Acestea pot influența rezistența sistemului imunitar în fața agenților patogeni și a posibilelor infecții.
Deși sistemul imunitar poate fi întărit prin anumite suplimente alimentare și produse farmaceutice, medicii recomandă ca acesta să fie stimulat prin alimentație. Anumite plante pentru imunitate pot avea un efect puternic asupra organismului și îi pot crește rezistența în fața agenților externi dăunători, potrivit DC Medical.
Usturoi
Compușii chimici găsiți în usturoi, sunt extrem de eficienți în eliminarea microorganismelor responsabile de unele dintre cele mai frecvente și mai rare infecții, inclusiv tuberculoza, pneumonia, aftele și herpesul. Proprietățile sale ajută la tratarea infecțiilor oculare și funcționează ca un remediu natural pentru infecția urechii. Unele beneficii ale usturoiului consumat crud includ capacitatea sa de a reduce riscul de cancer, de a controla hipertensiunea, de a spori sănătatea cardiovasculară și de a lupta împotriva căderii părului.
Echinaceea
Ea conține un compus numit echinaceină care împiedică bacteriile și virușii să pătrundă în celulele sănătoase. Acest lucru reduce foarte mult riscul de a contracta orice tip de infecție. În plus, poate atenua durerea, reduce inflamația, ameliorează problemele pielii și problemele cu tractul respirator superior, dar și starea de sănătate mintală.
Socul
Socul are proprietăți puternice antivirale care stimulează imunitatea. Mai multe studii (link direct analiză) arată că socul poate ajuta la scurtarea duratei simptomelor de răceală și ameliorează simptomele gripei. Este bogat în compuși antioxidanți și antiinflamatori, printre care și un compus imunostimulant numit antocianidină.
Frunza de măslin
Frunza de măslin are proprietăți antivirale, oferindu-i capacitatea de a trata răceala obișnuită și virusurile periculoase, inclusiv simptome de candida, meningită, pneumonie, sindrom de oboseală cronică, hepatită B, malarie, gonoree și tuberculoză; tratează, de asemenea, infecțiile dentare, ale urechii și ale tractului urinar și este un tratament natural pentru zona zoster.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…