Plante miraculoase pentru GUTĂ. Ajută la eliminarea acidului uric

Din cuprinsul articolului

Guta este o boală caracterizată prin acumularea de cristale de acid uric în articulații, în special la nivelul degetului mare. Acest proces duce la înroșirea, inflamarea și durerea articulației.

Guta poate fi cauzată de factori ereditari, dar și de afectarea funcției renale, de modificări ale sângelui, de consumul regulat de alimente foarte condimentate, de consumul excesiv de alcool sau de anumite medicamente.

Tratamentul gutei poate fi adesea ajutat de utilizarea plantelor.

Orthosiphon (ceai de rinichi) – Se lasă la macerat timp de 15-30 de minute și apoi se strecoară. Se bea 1/2 cană de 2-3 ori pe zi, înainte sau în timpul meselor, pentru o perioadă de 2-3 săptămâni.

Muguri de mesteacăn – 1 lingură de muguri de mesteacăn se toarnă peste 1 cană de apă clocotită. Se lasă la înmuiat într-un termos timp de 1 oră și apoi se strecoară. Se bea câte o cană de 4 ori pe zi, se recomandă să se facă acest lucru după mese, pe o perioadă de aproximativ 3 săptămâni.

Țelină – semințele și frunzele ajută la accelerarea evacuării acidului uric. Pentru a prepara ceaiul aveți nevoie de 2 lingurițe de semințe zdrobite, care se toarnă peste o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute și apoi se bea de 3 ori pe zi.

Tinctură cu scorțișoară – puteți prepara o tinctură din scorțișoară, varză zdrobită și alte ingrediente vegetale care se toarnă cu alcool. Luați 20-30 de picături din această tinctură de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.

Infuzie de ienupăr și semințe de pepene galben – se macină mărunt boabele de ienupăr și semințele de pepene galben și se toarnă apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 20 de minute și apoi se bea 1/4 cană din acest ceai dimineața și după-amiaza, pe parcursul zilei. Aceste plante pot ajuta la reducerea nivelului de compuși purinici din organism și la ameliorarea simptomelor gutei. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să consultați un medic.

Alimentația în gută

Limitați utilizarea alimentelor care accelerează eliberarea acidului uric, cum ar fi peștele gras, anșoa, crustaceele, carnea și produsele din carne, cofeina (cafea, ceai, cola, ciocolată).

Cireșele ameliorează simptomele gutei, așa că medicii recomandă consumul a cel puțin 250 de grame zilnic. Beți multă apă și evitați alcoolul, deoarece acesta crește eliberarea de acid uric.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

4 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

5 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

5 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

6 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

6 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

6 ore ago

Citeste si: