Din cuprinsul articolului
Guta este o boală caracterizată prin acumularea de cristale de acid uric în articulații, în special la nivelul degetului mare. Acest proces duce la înroșirea, inflamarea și durerea articulației.
Guta poate fi cauzată de factori ereditari, dar și de afectarea funcției renale, de modificări ale sângelui, de consumul regulat de alimente foarte condimentate, de consumul excesiv de alcool sau de anumite medicamente.
Tratamentul gutei poate fi adesea ajutat de utilizarea plantelor.
Orthosiphon (ceai de rinichi) – Se lasă la macerat timp de 15-30 de minute și apoi se strecoară. Se bea 1/2 cană de 2-3 ori pe zi, înainte sau în timpul meselor, pentru o perioadă de 2-3 săptămâni.
Muguri de mesteacăn – 1 lingură de muguri de mesteacăn se toarnă peste 1 cană de apă clocotită. Se lasă la înmuiat într-un termos timp de 1 oră și apoi se strecoară. Se bea câte o cană de 4 ori pe zi, se recomandă să se facă acest lucru după mese, pe o perioadă de aproximativ 3 săptămâni.
Țelină – semințele și frunzele ajută la accelerarea evacuării acidului uric. Pentru a prepara ceaiul aveți nevoie de 2 lingurițe de semințe zdrobite, care se toarnă peste o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute și apoi se bea de 3 ori pe zi.
Tinctură cu scorțișoară – puteți prepara o tinctură din scorțișoară, varză zdrobită și alte ingrediente vegetale care se toarnă cu alcool. Luați 20-30 de picături din această tinctură de 3-4 ori pe zi, înainte de mese.
Infuzie de ienupăr și semințe de pepene galben – se macină mărunt boabele de ienupăr și semințele de pepene galben și se toarnă apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 20 de minute și apoi se bea 1/4 cană din acest ceai dimineața și după-amiaza, pe parcursul zilei. Aceste plante pot ajuta la reducerea nivelului de compuși purinici din organism și la ameliorarea simptomelor gutei. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să consultați un medic.
Limitați utilizarea alimentelor care accelerează eliberarea acidului uric, cum ar fi peștele gras, anșoa, crustaceele, carnea și produsele din carne, cofeina (cafea, ceai, cola, ciocolată).
Cireșele ameliorează simptomele gutei, așa că medicii recomandă consumul a cel puțin 250 de grame zilnic. Beți multă apă și evitați alcoolul, deoarece acesta crește eliberarea de acid uric.
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…
Ce pensie primești dacă nu ai muncit o zi în viața ta. Indemnizația socială minimă…
Suedia și Norvegia, două dintre cele mai avansate țări digital, au surprins recent anunțând că…
Agențiile de sănătate avertizează, în legătură cu o posibilă pandemie: peste 1.000 de morți și…
Prognoza meteo completă. În zilele următoare, România va resimți o răcire bruscă a vremii, temperaturile…