Din cuprinsul articolului
Pentru un organism sănătos, sângele care alimentează toate organele interne trebuie să fie bogat în nutrienți. În mod regulat, puteți curăța printr-un ciclu de tratament la care puteți adăuga ceaiuri din plante.
Printre ceaiurile cu rol de purificator al organismului un rol deosebit îl ocupă cel de urzică. Planta, care conţine aproape 20 de vitamine şi minerale, printre care vitamina A, B1, B5, C, K, potasiu, fier, zinc şi calciu, este bogată în acizi graşi esenţiali.
Potrivit experților, urzica are proprietăţi diuretice, antiinflamatorii, antialergice şi decongestive. Ceaiul de urzică reglează tensiunea arterială şi nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel afecţiuni ale inimii sau diabetul. Acesta stimulează apetitul şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.
Ceaiul din rădăcină de brusture este considerat cel mai puternic leac pentru curăţarea sângelui. Planta ajută la detoxificarea organismului şi este recomandată mai ales persoanelor care au probleme cu colesterolul şi cu greutatea.
Ceaiul din rădăcină de brusture nu lasă toxinele să se instaleze în organism şi este considerat un aliat în lupta cu kilogramele.
Ceaiul de soc reglează funcţiile ficatului, îmbunătăţeşti circulaţia sângelui şi previne apariţia bolilor cardiovasculare. Medicii recomandă ceaiurile în cantităţi moderate, astfel încât să nu provoace efecte secundare nedorite, precum intoxicaţiile.
„Ceaiurile medicinale sunt bune şi necesare, dar nu folosite în exces. Acestea se comportă ca orice alt medicament care luat în exces provoacă efecte secundare. Dacă sunt luate o perioadă lungă de timp fără supraveghere , pot fi şi dăunătoare, chiar dacă rolul lor este benefic.
Ceiurile pe care le bem o perioadă îndelungată pot provoca şi intoxicaţii. Excesele de ceai de coada-şoricelului, de exemplu, pot provoca probleme de natură hepatică sau probleme musculatorii”, a spus medicul infecţionist, Mihnea Hurmuzache, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit Adevărul.
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…