Din cuprinsul articolului
Un stil de viață sănătos și echilibrat este cea mai sigură metodă de a ne menține sănătatea organismului și funcțiile normale ale sistemului imunitar. Cu toate acestea, există anumite plante imunostimulatoare care pot stimula imunitatea naturală a organismului, facilitând lupta împotriva agenților patogeni.
Anumite plate sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sistemului imunitar și, de asemenea, sunt o alternativă la care foarte multe persoane apelează. Acestea nu provoacă efectele adverse pe care anumite produse farmaceutice le pot cauza și, de asemenea, sunt o alegere 100% naturală.
Cătina
Acest fruct-minune are calități puternic anti- oxidante datorate conținutului bogat de flavonoide și vitamina C. Cătina conține și vitamina E, uleiuri bogate în acizi grași esențiali, acid folic, carotenoide etc. Consumul de cătină reduce inflamațiile, previne anumite tipuri de cancer, vindecă pielea, scade tensiunea sanguină, îmbunătățește vederea, încetinește îmbătrânirea și susține sistemul imunitar. Cătina se poate consuma ca atare sau în sucuri, sub formă de suplimente sau ceai. Uleiul de cătină poate fi folosit atât intern, cât și extern.
Măceșe
Măceșele sunt excelente pentru sporirea imunității. Ele conțin vitamina C, B1, K și P, precum și fibre. Conținutul ridicat de vitamina C întărește sistemul imunitar și asigură un flux sanguin mai bun. De asemenea, mențin sănătatea tesuturilor si a organelor interne.
Echinaceea
Numeroase studii au aratat ca echinaceea este eficienta in intarirea sistemului imunitar datorita abilitatatii plantei de a preveni formarea enzimelor cunoscute sub numele de hyaluronidase (aceasta enzima distruge bariera naturala intre tesuturile sanatoase si tesuturile infectate); fara interferenta acestor enzime, organismul este capabil sa se apere singur impotriva virusurilor;
Echinaceea mai ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor prin stimularea ficatului, glandelor limfatice si a membranelor mucoaselor. De asemenea, sustine sistemul imunitar la pacientii de cancer, dupa chimioterapie. Se foloseste sub forma de: tinctura, ceai, capsule si uleiul de echinaceea, scrie bzi.ro.
Ceai verde
Ceaiul verde provenit din planta Camellia sinensis este considerat ca fiind una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume dupa apa. Studiile au aratat ca un consum zilnic de 2-3 cani de ceai verde poate avea efecte benefice asupra sanatatii inimii, prin mentinerea sanatatii vaselor de sange. Stimuleaza functiile sistemului imun si distruge radicalii liberi care participa la procesul de imbatranire.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…