Sari la conținut

Plante cu efecte uimitoare asupra organismului. Ce beneficii aduc sănătății și de ce trebuie să le introduci neapărat în alimentație?

Beneficiile urzicilor pentru sănătate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
De ce să consumi urzici

Plantele au efecte uimitoare asupra organismului. Aceste sunt bogate în vitamine și minerale esențiale, ajută la eliminarea toxinelor din organism și întăresc imunitatea naturală a corpului nostru. Iată de ce plante organismul tău are nevoie pentru a fi echilibrat și puternic!

Alimentația este un factor decisiv în sănătatea organismului nostru. Aceasta trebuie să fie echilibrată, să includă toți nutrienții de care avem nevoie și să satisfacă nevoile corpului.

Dr. Vlad Ciurea, neurochirurg, explică efectele miraculoase ale plantelor și, de asemenea, ce trebuie să introduci în alimentație.

Plante de care organismul tău are nevoie pentru a fi sănătos

„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce?, o întrebam. „Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul.

De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate”, dezvăluie Dr. Vlad Ciurea, potrivit DC News.

Alimentația, esențială pentru sănătatea creierului

Neurochirurgul a explicat, de asemenea, cum ne ajută alimentația să menținem sănătatea creierului.

Iată cum putem ajuta creierul prin alimentație. Câteva reguli:

Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30.

Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!

Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand de asemenea puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semințele.

Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe.

Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii.

Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, adaugă medicul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel