Din cuprinsul articolului
Plante care nu trebuie să vă lipsească din casă. Au puteri vindecătoare nebănuite
unele plante au proprietăți vindecătoare recunoscute. Potrivit lui Lauren Haynes, herborist clinic, „o plantă simplă este adesea o modalitate ușoară de a avea grijă de tine și de familia ta”.
Secretul este unul simplu: prin procesul de fotosinteză, toate plantele, inclusiv algele și anumite microorganisme, pot transforma lumina în energie. În timp ce plantele produc oxigen prin această conversie naturală, unele pot avea puteri vindecătoare nebănuite.
Aloe Vera: O plantă medicinală atrăgătoare, considerată miraculoasă. Substanțele sale active au efect analgezic şi anti-inflamator la nivelul pielii, având rolul de refacere a țesuturilor şi de calmare a iritaţiilor.
Planta conţine un complex de minerale şi vitamine necesare unei bune funcţionări a organismului şi contribuie la starea generală de bine. Sezonul de înflorire este din martie până până-n august. Gelul din interiorul frunzelor poate fi aplicat local pentru arsurile solare sau iritațiile pielii. Poate fi, de asemenea, administrat intern pentru a ajuta digestia și pentru a promova o mișcare intestinală sănătoasă, scrie Reader’s Digest.
Levănțica: Cu un miros inconfundabil, levănțica (Lavandula) secretă una dintre cele mai revigorante arome. Pe lângă beneficiile sale versatile pentru sănătate, levănțica respinge și insectele și dăunătorii din grădină. Puteți face o infuzie cu lavandă sau să o adăugați la produse de copt. Baker recomandă utilizarea acestei plante cu moderație în rețete, pentru că „gustul poate fi neplăcut dacă o folosiți prea mult la gătit sau la ceai”.
Menta: Revigorantă și calmantă. Este folosită în diferite băuturi, smoothie-uri și diverse feluri de mâncare. Beneficiul său principal pentru sănătate este sprijinirea digestiei. Sezon de înflorire: din iunie până în septembrie
Roinița: Membru al familiei mentei, roinița are o aromă parfumată, de lămâie. Această plantă poate crește în interior, de preferat lângă o fereastră însorită. Doar asigurați-vă că o plantați separat de alte plante și în propriul ghiveci.
Poate sprijini relaxarea, poate ajuta la îmbunătățirea somnului și ameliorează problemele digestive minore. Frunzele sale pot fi presărate pe alimente sau folosite pentru a face o infuzie de plante. De asemenea, este folosita în creme pentru tratarea herpesului bucal.
Oregano (Origanum vulgare): Oregano este o plantă carminativă, deci este bună pentru digestie. Oregano este ușor de cultivat într-un recipient – asigurați-vă doar că această plantă medicinală primește mult soare.
Busuiocul: Verde și luxuriant, busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă aromată și versatilă, folosită de mii de ani în mâncăruri. Frunzele sale puternice, dar delicate, conțin antioxidanți, oferind în același timp și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi combaterea inflamației, a stresului și infecțiilor.
Cu cele două soiuri principale, dulce și thailandez, busuiocul prosperă în lunile mai calde, mai ales in climatele tropicale.
Rozmarinul: Rozmarinul (Salvia rosmarinus) poate crește din abundență în aer liber și arată minunat într-o grădină.
Este o plantă veșnic verde, folosită adesea în scopuri culinare, având numeroase beneficii pentru organism, printre care și îmbunătățirea funcției creierului și reducerea stresului.
Cimbru (Thymus vulgaris): O altă plantă culinară considerată plantă medicinală. Frunzele de cimbru pot fi folosite pentru a face un ceai liniștitor sau presărate pe tot felul de feluri de mâncare, supe sau salate. Planta a fost considerată vindecător de mii de ani pentru proprietățile sale de ameliorare a răcelii și pentru o mai bună digestie.
Diana Șoșoacă, anchetată de Poliție, chiar în ziua alegerilor. Poliția Capitalei efectuează verificări după ce…
Devastat de moartea cântărețului Gabriel Cotabiță, la doar 69 de ani, Florin Piersic a transmis…
Alegeri prezidențiale 2024. Duminică, 24 noiembrie, românii votează pentru alegerea viitorului preşedinte. Aceștia trebuie să…
Vin zăpezile în România! Prognoza meteo actualizată pentru finalul lunii noiembrie anunță trei zile consecutive…
MAI: Peste 100 de sancțiuni, pentru cei care au continuat campania electorală în online. Alina…
Dr. Cătălin Cîrstoiu, la Gala Capital „Performeri din Medicină”: „ SUUB este primul spital public…