Plante care elimină grăsimile din ficat și regenerează celulele hepatice

Plante care elimină grăsimile din ficat. Organ de care depinde întregul organism, deoarece participă la digestie, ficatul se ocupă de eliminarea substanţelor nocive pătrunse în organism prin ingerare sau prin metabolism;

de asemenea, produce proteine, colesterol şi furnizează energie. În timpul procesului metabolic, celulele hepatice pot fi afectate, iar în unele cazuri se poate ajunge la ciroză sau la cancer. Ficatul are însă şi cea mai mare putere de regenerare. Doar un sfert de ţesut hepatic sănătos poate creşte până la 100%, având funcţii perfecte.

Plante care elimină grăsimile din ficat. În combinaţie cu pulberea de ghimbir scade riscul calculilor biliari

Cel mai frecvent tratament utilizat în regenerarea hepatică este un complex de flavone extras din armurariu, cunoscut sub numele de silimarină. Acesta protejează şi reface membrana celulelor hepatice, stimulează eliminarea toxinelor şi scade depunerile de grăsimi în ficat. În plus, combate radicalii liberi prin intensificarea producţiei de antioxidanţi, fiind remediul ideal pentru hepatite cronice şi acute, ciroze, insuficienţă hepatică. Asociat cu gingerolul din pulberea de ghimbir, scade şi riscul apariţiei calculilor biliari.

Aloe vera creşte capacitatea de vindecare

Sucul cu pulpă extras din aloe vera conţine complexe de vitamine şi de aminoacizi esenţiali, care sporesc vindecarea afecţiunilor hepatice interne, dar şi manifestările cutanate, des întâlnite în bolile de ficat. La fel de recomandat este şi uleiul extravirgin de somon, combinat cu sucul de cătină albă. Acesta este considerat leacul-minune pentru regenerarea hepatică şi eliminarea lipidelor care afectează ficatul şi inima. Principiile active din aloe, ulei de somon şi cătină albă cresc imunitatea, reduc multiplicarea virusurilor hepatice B şi C şi colesterolul rău.

Plante care elimină grăsimile din ficat. Cura cu isop elimină grăsimile din ficat

Infuzia, dar şi tinctura sau pulberea de rostopască sunt ideale pentru afectările virale ale ficatului. Acestea au efecte tonice şi drenante asupra celulelor hepatice, pe care le ajută să se multiplice. Sunt la fel de bune şi în bolile biliare, în special în dischinezii şi inflamări. În timpul tratamentului cu această plantă evitaţi consumul de grăsimi, de carne (mai ales de porc), de alcool, prăjeli şi băuturi carbogazoase. Dacă nu toleraţi gustul, puteţi încerca o cură cu isop, care ajută la eliminarea grăsimilor din ficat şi uşurează procesul de metabolizare a alimentelor. Acesta este antiseptic, conţine calciu, fier, potasiu, mangan, cupru, zaharuri, taninuri, glucide, flavonoide, şi este considerat de fitoterapeuţi un campion al sănătăţii, cu efecte benefice în tratarea a peste 60 de boli grave.

Sunătoarea are proprietăţi cicatrizante

În hepatitele cronice şi acute, sunătoarea este un bun remediu, deoarece protejează ficatul de procesele distructive. Pentru a obţine rezultate bune, se bea zilic câte un litru de ceai, fără alte adaosuri. Cura va răspândi în organism acid valerianic, saponine, colină, rutină, ulei volatil şi multe alte principii active care acţionează ca sedative, antiseptice, cicatrizante, antiinflamatoare hepatice şi intestinale, antibiotice, revigorante şi remineralizante.

Seminţele de in ajută la buna funcţionare a sistemului sangvin

Morcovul, sfecla, dar şi toate legumele verzi ajută ficatul să se menţină curat şi să îşi îndeplinească funcţiile, iar acest proces nu se poate desfăşura în lipsa vitaminelor şi a mineralelor. La fel de bune sunt şi nucile sau seminţele, în special cele de in. Doar două linguriţe măcinate, consumate zilnic, previn excesul hormonal şi ajută la buna funcţionare a sistemului sangvin. Astfel, ficatul, care are şi funcţia de a filtra sângele, lucrează mai puţin pentru a se regenera. Pe lângă toate acestea, consumaţi zilnic şi alimente bogate în sulf. Usturoiul, broccoli sau ceapa sunt doar câteva dintre legumele care ajută la creşterea enzimelor şi, ulterior, la curăţarea ficatului. Tofu, ouăle şi laptele de soia nu trebuie nici ele ocolite, căci conţin lecitină, care contribuie la metabolizarea grăsimilor şi la reducerea colesterolului. De evitat sunt alimentele care conţin aditivi alimentari sintetici, zahărul rafinat, îndulcitorii artificiali, mesele copioase, margarina şi uleiurile extrem de procesate, alcoolul, tutunul, stresul, medicamentaţia excesivă, oboseala şi prăjelile. Acestea îmbolnăvesc ficatul, care îşi va manifesta suferinţa prin migrene, stări de anxietate, oboseală permanentă şi iritabilitate, greaţă, apetit scăzut, dureri în regiunea abdominală, care pot fi însoţite de umflături, mâncărime a pielii, îngălbenire a unghiilor şi a albului ochilor şi chiar scaune cu sânge şi urină închisă la culoare.

Recent Posts

Alina Bădic, horoscop 17 – 23 noiembrie. Luna Plină aduce momente de revelație și claritate. Zodia favorită a astrelor

În ediția din 16 noiembrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat împreună…

52 de minute ago

Cum să pregătești ferestrele din PVC pentru zilele reci: Un truc simplu pentru o casă caldă și economie la încălzire, pe care mulți oameni nu îl știu

Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…

o oră ago

Medic chirurg: atenție la aceste semne! Indică cheaguri de sânge periculoase

Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…

2 ore ago

Simptomele timpurii ale cancerului pancreatic. Cei mai mulți le trec cu vederea

Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…

2 ore ago

Horoscop 17 noiembrie: zodiile care trec printr-o schimbare de destin! Schimbări financiare mult așteptate

Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…

3 ore ago

Cum îți poți da seama dacă durerea în piept semnalează un atac de cord

Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…

3 ore ago

Citeste si: