Din cuprinsul articolului
Ceaiul preparat din una dintre cele mai utile plante medicinale , ale cărei proprietăți vindecătoare sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, nu numai că încălzește organismul, ci scade și colesterolul rău.
În diferite țări, se mai numește „băutura faraonilor”, „ceai roșu”, „trandafir sudanez”, măcriș roșu sau „nalbă venețiană”. Ceaiul de petale de hibiscus este nu numai delicios, ci și o băutură sănătoasă.
planta de hibiscus este o sursă bună de antioxidanți. Aceasta conține compuși polifenolici precum antocianinele și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante. Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul apariției afecțiunilor cronice precum bolile de inimă, diabetul și bolile neurodegenerative. Consumul de ceai din flori de hibiscus poate contribui la aportul de antioxidanți în dietă.
Există cel puțin cinci motive pentru a include această băutură în meniul dumneavoastră în această iarnă, potrivit The Health Site.
Planta hibiscus este o sursă bună de antioxidanți, inclusiv vitamina C, beta-caroten și antociani. Aceste substanțe suprimă radicalii liberi din organism și reduc riscul de cancer, diabet și boli de inimă.
Datorită conținutului de vitamina C, hibiscusul ajută la scăderea tensiunii arteriale. Băutura este atât de eficientă încât poate fi considerată un medicament pe bază de plante.
Ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea colesterolului rău. În același timp, nu afectează creșterea nivelului de colesterol „bun” și trigliceride. Băutura va ajuta în lupta împotriva excesului de greutate, dar numai în combinație cu obiceiuri sănătoase.
Principalul factor în menținerea sănătății iarna este imunitatea. Vitamina C și mineralele din ceaiul de petale de hibiscus întăresc sistemul imunitar, prevenind bolile sezoniere.
Prepararea ceaiului de hibiscus
Pentru a prepara ceaiul de hibiscus, urmați acești pași:
Ceaiul de hibiscus poate fi savurat simplu sau poate fi combinat cu alte ingrediente, cum ar fi ghimbirul sau mierea, pentru a obține diferite arome și beneficii pentru sănătate.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…