Din cuprinsul articolului
Este una dintre plantele vedetă ale primăverii, în special fiindcă se folosește proaspătă, în plin sezon. Nutriţioniştii o consideră o adevărată comoară pentru organism, datorită proprietăților sale curative.
Este vorba despre leurdă, cunoscută și sub denumirea de usturoi sălbatic, este o plantă cu proprietăți umitoare, pe care o găsim în perioada primăverii. Gustul și mirosul au făcut ca această plantă să fie asociată cu usturoiul, fiind folosită din cele mai vechi timpuri drept tonic pentru organism. Frunzele leurdei sunt bogate în vitaminele A și C, dar și în minerale precum calciu, fier, fosfor, natriu și cupru.
Dr. Simona Carniciu, expert în boli metabolice și nutriție, a evidențiat în emisiunea Sfat de Sănătate rolul leurdei privind eliminarea toxinelor din organism. „Leurda este una dintre cele mai bune plante pentru detoxifiere. Încercați să faceți, cu ajutorul unui storcător, suc de leurdă, pe care să-l păstrați la congelator, astfel încât să-l puteți consuma tot timpul anului”, a spus specialistul, potrivit antena3.ro.
Gustul sucului pur de leurdă nu este tocmai plăcut, motiv pentru care se recomandă ca acesta să fie diluat cu suc de morcov sau apă.
Sucul de leurdă trebuie să fie consumat dimineața, pe stomacul gol, însă nu mai mult de un pahar. De asemenea, este ideal ca leurda să fie consumată în special proaspătă, în salate, astfel încât să putem beneficia de toate proprietățile sale.
Studiile au demonstrat efectele benefice pe care leurda le are asupra organismului nostru, precum curățarea sângelui și a sistemului digestiv. Totodată, leurda este utilă și în cazul viermilor intestinali sau a infecțiilor urinare, favorizând, de asemenea, scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
În plus, leurda întărește sistemul imunitar, fiind un adevărat aliat împotriva răcelilor cu care ne putem confrunta în perioada primăverii, notează doc.ro.
Atragem atenția asupra faptului că persoanele care suferă de anumite afecțiuni și urmează un tratament medicamentos trebuie să ia legătura cu un specialist înainte de a începe o cură pe bază de leurdă.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…