Salvia este o planta cu beneficii uimitoare asupra stării de sănătatea a omului. Specialiștii susțin că poate să prevină bolile cronice, întărește sistemul imunitar, accelerează metabolismul, reglează digestia, ameliorează afecțiunile cutanate, crește rezistența oaselor, ține la distanță tulburările cognitive și poate să prevină diabetul zaharat de tip 2.
Salvia mai este numită și planta tinereții, deoarece ajută femeile care se luptă cu menopauza dar și pentru că este eficientă în prevenirea unor afecțiuni ale sistemului nervos. Beneficiile acesteia nu se opresc însă aici. Cu ajutorul ei se poate ameliora astenia de primăvară, se poate combate lipsa poftei de mâncare, depresia, surmenajul intelectual. În plus, ameliorează crizele de astm, nevralgiile, edemele, guta. Sunt studii care arată ca are și un rol destul de mare, ca adjuvant prevenirea infarctului de miocard.
Ceaiul de salvie poate ameliora durerile de stomac, dar și cele de ficat, iar la sugari poate stopa diareea la sugari.
Salvia are în compoziție o mulțime de uleiuri volatile benefice sănătății, flavonoide, inclusiv apigenin, diosmetin și luteolin și acizi fenolici, incluzând acidul fenolic numit după acidul rozmarin-rosmarinic. În plus, conține vitaminele B1 și C, potasiu dar și substanțe estrogene.
În funcție de modul în care este preparată, infuzie, tinctură sau extract, salvia este renumită pentru menținerea stării de sănătatea a organismului.
Infuzia de salvie, de exemplu, este utilă pentru indigestei dar promovează și digestia. Mai mult, îmbunătățește activitatea ficatului, combate balonarea. Are o acțiune depurativă, stimulează pofta de mâncare, înlătură diareea. Nu în ultimul rând este un adjuvant de elită împotriva dereglărilor hormonale. Tot ce trebuie să faci este să bei câte două cești de ceai pe zi.
De asemenea, gargara cu ceai de salvie este indicată atunci când ai amigdalită, faringită sau ai afte în cavitatea bucală. Este foarte bună și pentru ameliorarea simptomelor de gingivită. Trebuie doar să faci gargară de 4-5 ori pe zi.
Tinctura excelentă atunci când menopauza s-a instalat. De ce? Fiindcă te va ajuta să transpiri mai puțin și ca bufeurile să nu fie atât de frecvente. Fitoterapeuții spun că se administrează câte o linguriță de tinctură, pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi.
Compresele cu salvie ajută la cicatrizarea rănilor. Explicația este aceea că salvia este un excelent antiseptic, cicatrizant și decongestionant. Prin urmare, se va aplica sub formă de comprese cu infuzie pe plăgi, ulcere, răni care se vindecă greu, contuzii și inflamații, iar efectul pozitiv nu va întârzia să apară.
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…