Din cuprinsul articolului
Cimbrul este o plantă care a câștigat recunoaștere pentru diferitele beneficii pe care le aduce organismului și sănătății umane. Potrivit site-ului Cuerpo Mente, este un arbust scund și dens, care se remarcă prin frunzele sale mici și florile mici care sunt grupate în ciorchini.
Cimbrul este cunoscut și ca o plantă medicinală bogată în substanțe nutritive precum calciu și fosfat, care promovează sănătatea intestinală și ajută la combaterea unor boli precum constipația, durerile de gât, bolile respiratorii și orale.
Planta care ameliorează sindromul de colon iritabil
Site-ul Cuerpo Mente a detaliat beneficiile consumului acestei plante medicinale, oferind preparate care acționează pentru ameliorarea afecțiunilor și stărilor din organism. Totodată, a oferit o listă de proprietăți pe care această plantă le oferă, ajutând diferite zone ale organismului.
Potrivit celor știute, cimbrul ameliorează simptomele gripei, facilitează digestia și este foarte utilizat în cazurile de gastroenterită sau de sindrom de colon iritabil. De asemenea, acționează pentru a atenua durerile, pentru a ameliora balonarea abdominală și pentru a preveni gazele produse în organism.
În acest grup de proprietăți medicinale, funcționează și ca loțiune pentru a întări scalpul și a combate ciupercile de pe piele.
Ceai de cimbru pentru a ameliora sindromul de colon iritabil
Mind Body a împărtășit un preparat din această băutură, care amestecă patru părți de rachitan la o parte de cimbru, trandafir sălbatic, anason verde și nalbă. Se fierbe o lingură la o cană de apă timp de trei minute și se infuzează timp de zece minute.
Atunci când nu vă simțiți bine, se recomandă să beți ceaiul după fiecare masă până când simptomele dispar și se diminuează considerabil. Pentru a îmbunătăți gustul, site-ul precizează că se poate adăuga miere.
Site-ul menționează că cimbrul proaspăt poate fi folosit pentru o infuzie sau un decoct concentrat, care se aplică pentru a contracara urticaria sau o problemă fungică a pielii.