Din cuprinsul articolului
Dacă trăiai în China acum o mie de ani și aveai febră, inflamații sau malarie, un ceai preparat dintr-o plantă cu flori numită Artemisia annua putea fi remediul tău. Este posibil să o cunoști mai bine sub denumirea de pelin dulce.
Planta conține un compus numit artemisinină. Este baza unui medicament împotriva malariei numit artesunat pe care medicii îl prescriu astăzi.
Potrivit Realitatea, plantă care se găsește și în România, poate distruge până la 98% din celulele canceroase, în doar 16 de ore.
Unii oameni cred că artemisinina poate fi o alternativă la tratamentele mai agresive pentru cancer. În timp ce celulele canceroase devin adesea rezistente la majoritatea medicamentelor pentru chimioterapie, acest lucru nu pare să se întâmple cu artemisinina. Și, spre deosebire de multe tratamente pentru cancer, artemisinina nu este toxică. De asemenea, este ieftină și ușor de consumat.
Celulele canceroase se bazează pe fier pentru a se răspândi. Când fierul și artemisinina intră împreună într-o celulă canceroasă, formează atomi numiți radicali liberi care ucid celulele canceroase fără a le dăuna pe cele normale.
Studiile arată că artemisinina poate încetini răspândirea tumorilor. De asemenea, ar putea cauza celulelor canceroase: autodistrugere, stoparea răspândirii, tăierea de aprovizionare cu sânge.
Webmd scrie că au existat doar câteva studii clinice mici care au analizat rolul artemisininei în tratarea cancerului. Cercetările efectuate au folosit artemisinina împreună cu îngrijirea obișnuită a cancerului, nu ca alternativă.
Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a ști cu siguranță dacă ne poate ajuta. Până acum, aceste mici studii îi fac pe unii experți să se simtă optimiști cu privire la rolul său potențial ca tratament pentru unele tipuri de cancer, inclusiv:
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…