Din cuprinsul articolului
Ciulinul de lapte este un remediu pe bază de plante derivat din planta de ciulin de lapte, cunoscută și sub numele de Silybum marianum.
Această plantă înțepătoare are flori mov distinctive și vene albe, despre care poveștile tradiționale spun că au fost cauzate de o picătură din laptele Fecioarei Maria care a căzut pe frunze.
Ingredientele active din ciulinul de lapte sunt un grup de compuși vegetali cunoscuți colectiv sub numele de silimarină.
Remediul său pe bază de plante este cunoscut sub numele de extract de ciulin de lapte. Extractul de ciulin de lapte are o cantitate mare de silimarina (intre 65–80%) care a fost concentrata din planta de ciulin de lapte.
Se știe că silimarina extrasă din ciulinul de lapte are proprietăți antioxidante, antivirale și antiinflamatorii.
De fapt, a fost folosit în mod tradițional pentru a trata tulburările hepatice și ale vezicii biliare, pentru a promova producția de lapte matern, pentru a preveni și trata cancerul și chiar pentru a proteja ficatul de mușcăturile de șarpe, alcool și alte otrăvuri de mediu.
Ciulinul de lapte este adesea promovat pentru efectele sale de protecție a ficatului.
Este folosit în mod regulat ca terapie complementară de către persoanele care suferă de leziuni hepatice din cauza unor afecțiuni precum boala hepatică alcoolică, boala hepatică grasă nealcoolică, hepatita și chiar cancerul hepatic.
Este, de asemenea, folosit pentru a proteja ficatul împotriva toxinelor, cum ar fi amatoxina, care este produsă de ciuperca de moarte și este mortală dacă este ingerată.
Studiile au arătat îmbunătățiri ale funcției hepatice la persoanele cu boli hepatice care au luat un supliment de ciulin de lapte, sugerând că ar putea ajuta la reducerea inflamației hepatice și a leziunilor hepatice.
Deși sunt necesare mai multe cercetări cu privire la modul în care funcționează, se crede că ciulinul de lapte reduce daunele ficatului cauzate de radicalii liberi, care sunt produși atunci când ficatul tău metabolizează substanțele toxice.
Un studiu a mai constatat că poate prelungi ușor speranța de viață a persoanelor cu ciroză hepatică din cauza bolii hepatice alcoolice.
Ciulinul de lapte a fost folosit ca un remediu tradițional pentru afecțiuni neurologice precum Alzheimer și boala Parkinson de peste două mii de ani (13 Sursă de încredere).
Proprietățile sale antiinflamatorii și antioxidante înseamnă că este posibil neuroprotector și ar putea ajuta la prevenirea scăderii funcției creierului pe care o întâmpinați pe măsură ce îmbătrânești
În studiile pe eprubetă și pe animale, s-a demonstrat că silimarina previne deteriorarea oxidativă a celulelor creierului, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea declinului mental
Aceste studii au arătat, de asemenea, că ciulinul de lapte poate reduce numărul de plăci de amiloid din creierul animalelor cu boala Alzheimer.
Osteoporoza este o boală cauzată de pierderea progresivă a osului.
De obicei, se dezvoltă lent pe un număr de ani și provoacă oase slabe și fragile care se sparg ușor, chiar și după căderi minore.
Ciulinul de lapte s-a dovedit în studii experimentale pe eprubetă și pe animale pentru a stimula mineralizarea oaselor și poate fi protector împotriva pierderii osoase
Drept urmare, cercetătorii sugerează că ciulinul de lapte poate fi o terapie utilă pentru prevenirea sau întârzierea pierderii osoase la femeile aflate în postmenopauză.
Cu toate acestea, în prezent nu există studii pe oameni, așa că eficacitatea acestuia rămâne neclară.
S-a sugerat că efectele antioxidante ale silimarinei pot avea unele efecte anticancerigene, care ar putea fi utile pentru persoanele care primesc tratament pentru cancer .
Unele studii pe animale au arătat că ciulinul de lapte ar putea fi util pentru reducerea efectelor secundare ale tratamentelor pentru cancer .
De asemenea, poate face ca chimioterapia să funcționeze mai eficient împotriva anumitor tipuri de cancer și, în anumite circumstanțe, chiar să distrugă celulele canceroase.
Cu toate acestea, studiile pe oameni sunt foarte limitate și încă nu au arătat un efect clinic semnificativ la oameni
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…