Din cuprinsul articolului
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a discutat în cadrul rubricii Leacul Zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse despre sunătoare, planta denumită și planta celor 99 de boli.
„Sunătoarea este adesea numită „planta celor 99 de boli” datorită multiplelor sale proprietăți terapeutice. Această plantă a fost folosită tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni, iar în trecut se credea că mătura din sunătoare alungă energiile negative și spiritele rele.
Ceaiul de sunătoare este excelent pentru persoanele cu fiere leneșă sau cu pereți îngroșați ai vezicii biliare. Este util în cazurile de hepatită, deoarece ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea densității bilei, care poate fi mai groasă și mai greu de eliminat.
Este eficient în combaterea gastritei și a mirosului urât din gură, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.
Ceaiul de sunătoare poate fi de ajutor în cazurile de insomnie și astenie, în special în perioadele de tranziție între sezonul de primăvară și toamnă. Este cunoscut pentru efectele sale calmante și relaxante.
Ceaiul de sunătoare poate fi consumat de majoritatea adulților, dar nu este recomandat femeilor în perioada lactației și copiilor sub 12 ani.
În ciuda beneficiilor sale, este important să ținem cont de faptul că sunătoarea poate interacționa cu anumite medicamente, așa că este indicat să consultăm un specialist înainte de a începe un tratament pe termen lung.
Sunătoarea este o plantă cu multe aplicații terapeutice, dar este important să o folosim cu atenție și să respectăm recomandările pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale curative.”, a spus Lidia Fecioru.
Planta care scade tensiunea și colesterolul
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre o plantă cu numeroase beneficii asupra sănătății noastre.
”Aici știu că nu e moda cu hrișca, dar e vă rog să o faceți, pentru că este foarte bună sub formă de piure, cu un sos.
Hrișca se face foarte ușor, se fierbe ca orezul. La un pahar de hrișcă se pune un pahar cu apă, chiar trei pahare și jumătate. Se fierbe după ceas, când a început să fiarbă, 5 minute, se oprește, se acoperă, îi punem sare și o bucată de unt, untură sau ulei și o lăsăm acoperită o jumătate de oră și ea se și umflă.
Este foarte bună pentru că ea îmbunătățește circulația periferică, nu conține gluten, pentru cei care sunt alergici la gluten, este foarte bună și pentru copii.
Înainte era alimentul yoghinilor, dă foarte multă energie. Ajută la îmbunătățirea schimbărilor de oxidanți, ajută la îmbunătățirea tractului digestiv, la refacerea microflorei intestinale și inclusiv a intestinului subțire.
Este foarte bună în regimurile de slăbire, ajută la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului rău, mai ales că 100 de grame de hrișcă au 120 de kilocalorii.
Să nu uităm de rețeta pentru glanda tiroidă, unde se pune un pahar de hrișcă, unul de nucă date prin râșniță și un pahar de miere. Mâncat o dată pe săptămână, ne alegem o zi, mâncăm doar această cantitate, nimic altceva, și apă și scăpăm de nodulii foarte mari la tiroidă. Este nemaipomenită!”, a explicat Lidia Fecioru în cadrul rubricii Leacul zilei.