Planta care tratează 99 de boli. Lidia Fecioru: „Excelent pentru persoanele cu fiere leneșă”

Lidia Fecioru, despre planta care tratează 99 de bol: „În ciuda vbeneficiilor, e important, însă, să reținem că poate interacționa cu anumite medicamente”.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă erbacee perenă, cu tulpină înaltă de 30-60 cm și flori galbene în forma de stea. Frunzele au o formă ovală și sunt dispuse în opus pe tulpină.

Este o plantă adaptabilă, care poate crește într-o varietate de soluri și clime. Habitatul său natural include zonele cu clima temperată din Europa, Asia și Africa de Nord.

Planta a fost folosita de-a lungul istoriei in scopuri medicinale, încă din antichitate. În Grecia Antică, Dioscoride a descris utilizarea sunătoarei pentru a trata rănile, iar Plinius cel Bătrân a recomandat sunatoarea pentru a trata tulburările nervoase și depresia.

În Evul Mediu, sunătoarea a fost folosită pentru a trata diferite afecțiuni, inclusiv arsurile, tusea, reumatismul și afectiunile gastro-intestinale.

Lidia Fecioru: Planta care tratează 99 de boli

Astazi, sunătoarea poate fi utilizată în principal pentru a ameliora simptomele depresiei ușoare și moderate sau alte tulburări mintale. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisunii Adevăruri ascunse, despre sunătoare, planta supranumită şi planta celor 99 de boli.

„Sunătoarea este adesea numită „planta celor 99 de boli” datorită multiplelor sale proprietăți terapeutice. Această plantă a fost folosită tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni, iar în trecut se credea că mătura din sunătoare alungă energiile negative și spiritele rele.

Ceaiul de sunătoare este excelent pentru persoanele cu fiere leneșă sau cu pereți îngroșați ai vezicii biliare. Este util în cazurile de hepatită, deoarece ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea densității bilei, care poate fi mai groasă și mai greu de eliminat.

Este eficient în combaterea gastritei și a mirosului urât din gură, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.

Ceaiul de sunătoare poate fi de ajutor în cazurile de insomnie și astenie, în special în perioadele de tranziție între sezonul de primăvară și toamnă. Este cunoscut pentru efectele sale calmante și relaxante.

Ceaiul de sunătoare poate fi consumat de majoritatea adulților, dar nu este recomandat femeilor în perioada lactației și copiilor sub 12 ani.

În ciuda beneficiilor sale, este important să ținem cont de faptul că sunătoarea poate interacționa cu anumite medicamente, așa că este indicat să consultăm un specialist înainte de a începe un tratament pe termen lung.

Sunătoarea este o plantă cu multe aplicații terapeutice, dar este important să o folosim cu atenție și să respectăm recomandările pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale curative.”, a spus Lidia Fecioru.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de sunătoare

Sunatoarea prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, atât fizică, dar și mentală.

  • Printre cele mai importante efecte pozitive ale consumului de sunătoare se numără proprietățile antidepresive și anxiolitice. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Psychopharmacology, administrarea de extract de sunătoare a condus la îmbunatatirea semnificativă a simptomelor depresive la persoanele diagnosticate cu depresie majoră. De asemenea, sunatoarea poate ajuta la reducerea anxietatii, conform unui alt studiu publicat in Phytotherapy Research.
  • Pe lângă aceste efecte, sunătoarea are și proprietăți antiinflamatorii și analgezice, datorită prezenței de flavonoide, taninuri și procianide. Conform unui studiu publicat în Journal of Ethnopharmacology, extractul de sunătoare poate ajuta la reducerea durerii articulare și musculare în cazul bolilor inflamatorii, precum artrita reumatoidă.
  • Sunătoarea poate fi utilizată și în tratamentul diverselor afecțiuni ale pielii, datorită proprietăților sale antibacteriene, antivirale și antifungice. Extractul de sunătoare poate inhiba creșterea bacteriilor care cauzează infecții cutanate, precum Staphylococcus aureus.
  • Sunatoarea poate contribui la protejarea ficatului și la o digestie sănătoasă. Sunătoarea poate stimula secreția și eliminarea bilei, având proprietăți coleretice și colagoge.
  • Extractul de sunătoare poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la protejarea ficatului de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Recent Posts

Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 – 20 noiembrie. Scapă de datorii și fac achiziții importante

Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…

3 ore ago

Combinația de medicamente care oprește progresia cancerului pulmonar cu peste 40% mai mult decât tratamentul standard

Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…

3 ore ago

Cum arată negii cancerigeni din zona intimă și cum îi poți trata

Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…

4 ore ago

Testul medical gratuit care poate depista cancerul înainte de apariția simptomelor

Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…

4 ore ago

Patru zodii scapă de ghinion după 15 noiembrie când Saturn iese din retrograd

Saturn, planeta disciplinei și a karmei, a fost retrogradă din iunie 2024, aducând cu sine…

5 ore ago

Psiholog: „10 lucruri pe care un om inteligent NU le face”

10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…

5 ore ago

Citeste si: