Din cuprinsul articolului
Planta care prelungește viața! Proprietăți curative puternice. 3 aplicații terapeutice.
Ceaiul de crizanteme, este un o băutură mai puțin cunoscută la noi, dar pe care japonezii si chinezii o apreciază mult. Anticii chinezi considerau crizantema ca fiind o floare nobilă, capabilă să îndure vremea rece asfârșitului de toamnă și chiar zilele de început de iarnă. Aceștia i-au atribuit crizantemei proprietăți magice și vindecătoare, pentru că ar fi atras „sufletul cerului și al pământului“.
Experții spun că ceaiul de crizanteme ar avea proprietăți curative puternice. Aceștia recomandă ca acest tip de ceai să fie băut măcar de 1-2 ori pe săptămână.
Dacă nu vă place aroma în mod deosebit, adăugați o linguriță rasă cu zahăr brun. Ceaiul de crizantemă se găsește în magazinele cu specific naturist și trebuie utilizat conform prospectului: o linguriță cu flori de crizantemă la o cană cu apa fierbinte. Pentru un efect terapeutic și mai bun, plus o aromă incredibilă, adăugați și un vârf de linguriță de rozmarin.
În compoziția chimică a plantei se mai găsesc, în cantități importante, calciu, magneziu, zinc, potasiu și seleniu. Deși crizantemele au și alte multe aplicații terapeutice, prezentăm 3 remedii importante:
O linguriță de petale se adaugă peste o cană de apă care clocotește și se lasă la fiert pentru 10 minute. După care se stinge focul și se lasă la infuzat pentru 30 de minute. Se consumă o cană pe zi, fracționată în 2 reprize. Se poate adăuga miere de albine.
O jumătate de linguriță de petale de crizantemă și o jumătate de linguriță de flori de tei se adaugă peste 2 căni de apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru 20 de minute. După care se strecoară și se consumă pe parcursul unei zile, fracționat în 2 reprize.
Se zdrobește o mână de petale, se adaugă o linguriță de ulei de măsline și se omogenizează. Cu acest preparat se ung zonele afectate, se acoperă cu o folie de plastic alimentar și se fixează cu un bandaj elastic. Se lasă de seara până dimineața.
Consumul de produse care conțin crizanteme este contraindicat persoanelor care au boli autoimune, imune, tuberculoză, scleroză, persoanelor care se află sub tratament medicamentos împotriva cancerului, anxietății sau medicamente care prezintă toxicitate hepatică.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…