Planta care poate înlocui sarea în mâncare. Ideală pentru hipertensivi și armă anti-cancer

Tarhonul e ideal în special pentru persoanele care nu au voie să mănânce sărat. Acesta are un gust puternic, asemănător cu anasonul şi uşor amărui, drept pentru care dă un gust aparte mâncărurilor. Astfel, el poate fi folosit cu încredere de cardiaci și de persoanele care au tensiune oscilantă.

Ideal e ca frunzele de tarhon să fie consumate proaspete, fie în stare crudă, fie în mâncăruri, întrucât acesta se poate recolta şi se găseşte în pieţe până toamna târziu. Pentru anotimpul rece însă, frunzele se pot păstra uscate şi mărunţite, dar cel mai bine puse în oţet, căci în acest fel îşi păstrează aroma, iar zeama scursă se poate folosi pentru salate.

Tarhonul poate fi consumat și sub formă de infuzie: se fierbe apa, apoi se adaugă o linguriță de tarhon la o cană de 250 de mililitri de apă. Cana se acoperă, se lasă timp de zece minute, după care se bea. Specialiștii recomandă consumarea a cel puțin o cană cu ceai de tarhon zilnic.

Tarhonul ajută și la absorbția gazelor și poate ameliora durerile de dinți pana ajungeți la medic. Efectele benefice sale nu se opresc însă aici. Tarhonul vă ajută să vă relaxați și luptă împotriva oboselii.

Este, de asemenea util la producerea bilei de către ficat, ceea ce ajută digestia și mărește viteza cu care se elimină toxinele din corp.

 

Luptă cu cancerul
Tarhonul este şi un preţios aliat în lupta anticancer. Iată cum trebuie să procedaţi în acest caz: daţi prin maşina de tocat sau puneţi la blender trei pumni cu tarhon proaspăt. Apoi stoarceţi bine planta printr-un tifon şi beţi imediat sucul obţinut. De preferat să faceţi acest lucru dimineaţa, pe stomacul gol. Sucul poate fi conservat vreme de 12 ore la frigider, însă perioadele ce depăşesc acest interval de timp fac ca planta să nu mai aibă efectul scontat. Atenţie însă! Pentru a avea rezultate bune, cura trebuie ţinută minimum o lună.

 

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

7 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

8 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: