Planta care luptă împotriva cancerului, reduce rapid nivelul zahărului din sânge cu 25 la sută

DIABETUL continuă să epuizeze resursele medicale la nivel mondial, deoarece este indisolubil legat de o serie de alte boli. Aderarea la o dietă hipoglicemică oferă cele mai bune șanse de a evita boala. S-a dovedit că o plantă care scăde colesterolul reduce nivelul de sânge cu 25% atunci când este consumată frecvent.

Diabetul se dovedește a fi o provocare de netrecut pentru serviciile de sănătate, ratele crescând la maxim. Cercetătorii au indicat că creșterea numărului de cazuri de obezitate este o cauză majoră a crizei diabetului, dar aportul ridicat de zahăr este un alt vinovat. Din fericire, unele alimente au efecte puternice de scădere a glicemiei, iar o plantă s-a dovedit a scădea nivelurile cu 25% atunci când este consumată în mod regulat.

Planta este recunoscută în principal pentru proprietățile sale anticancerigene, cu un șir de studii care arată că este capabilă să inhibe proliferarea celulelor maligne.

Dar condimentul comestibil are beneficii care se extind cu mult dincolo de proprietățile sale anticancerigene, iar unii cercetători au sugerat că poate preveni și diabetul.

Un studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție Clinică confirmă astfel de afirmații, arătând că nivelurile de zahăr din sânge scad semnificativ după consumul de schinduf.

Echipa de cercetare a remarcat:

„Dieta cu schinduf a redus semnificativ glicemia a jeun și a îmbunătățit testul de toleranță la glucoză.

A existat o reducere cu 54% a efortului urinar de glucoză în 24 de ore. Colesterolul total seric LDL,  colesterolul VLDL și trigliceridele au fost, de asemenea, reduse semnificativ.

Fracția de colesterol HDL, totuși, a rămas neschimbată. Aceste rezultate indică utilitatea semințelor de schinduf în gestionarea diabetului.”

Cercetările sugerează că aceste efecte sunt atribuite fibrei solubile a condimentului, care ajută la scăderea zahărului din sânge prin decelerarea absorbției carbohidraților.

Cercetătorii au remarcat în altă parte în lucrare: „Dieta schinduf a redus semnificativ glicemia în jeun și a îmbunătățit testul de toleranță la glucoză, iar colesterolul LDL și trigliceridele au fost toate reduse semnificativ.”

Studiul a fost realizat pentru a evalua efectele de scădere a colesterolului și a zahărului din sânge ale schindufului pe parcursul a opt săptămâni.

Pacienților cu diabet li s-au administrat zilnic 10 grame de semințe de schinduf pudră amestecate cu iaurt sau înmuiate în apă fierbinte.

Cercetătorii au continuat: „Descoperirile au arătat că zahărul din sânge (FBS), trigliceridele (TG) și colesterolul cu lipoproteine cu densitate foarte scăzută (VLDL) au scăzut semnificativ (25 la sută, 30 la sută și, respectiv, 30,6 la sută) după ce au luat semințe de schinduf înmuiate în apa fierbinte.”

Recent Posts

Nu puneți recipiente de plastic în cuptorul cu microunde: Te poți îmbolnăvi grav

Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…

4 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

34 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

o oră ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

o oră ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

2 ore ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Citeste si: