Din cuprinsul articolului
O plantă extrem de cunoscută are efecte uimitoare asupra organismului: luptă împotriva răcelilor, curăță plămânii, te scapă de durerile de cap și este ideală pentru cardiaci.
Este vorba despre mierea ursului sau planta cu mult iod care, preparată ca ceai, poate ajuta în cazul problemelor la inimă ori poate închide răni, după cum explică Lidia Fecioru.
„Am să arăt din nou o fotografie cu o plantă pe care noi o vedem de foarte multe ori. Noi îi zicem mierea ursului sau Meduniță. Ea se mai numește și planta cu mult iod sau planta plămânului.
Când avem probleme cu o bronșiolită cronicizată, cu plămânii și bronșiile încărcate, cum sunt după răcelile acestea care au fost după COVID, când au rămas oamenii cu plămânii încărcați, cu sechele, această plantă e foarte bună.
Fie că e luată ca ceai sau infuzie, această plantă se găseşte în plafar sau la farmacie.
Această plantă mai e foarte bună pentru dureri de cap, când avem miocardite, când sunt probleme cardiace.
De asemenea, e foarte bună ca o compresă s-o folosim atunci când avem răni care nu se închid”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la rubrica Leacul zilei, de la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.
Denumire știinţifică: Pulmonaria officinalis.
Denumire populară: cuscrișor, plămânărică.
Prezentare. Mierea ursului este o erbacee perenă, din familia boranginaceelor.
Tulpina este dreaptă și suculentă. Frunzele au diferite dimensiuni și au pe ele perișori și picăţele albe. Din acest motiv, plantei de mierea ursului i se mai spune și plămânărică.
Florile sunt roșii, iar în ultima fază de dezvoltare, după polenizare, devin albastre.
Planta crește în flora spontană – la marginea pădurilor, pe fâneţe și pajiști, în luminișuri, pe marginea drumurilor.
Pentru uz medicinal se recoltează partea aeriană a plantei. Aceasta se culege în momentul când planta este înflorită în totalitate sau aproape în totalitate. Cele mai active din punct de vedere medicinal sunt frunzele și, de aceea, în mod obișnuit se renunţă la celelalte părţi ale plantei și se păstrează doar frunzele.
Substanţe active importante: acid salicic, calciu, potasiu, magneziu, saponine, alantoină, vitamina C.
Întrebuinţări. Pentru aplicaţii cu mierea ursului se folosește infuzia.
Acest preparat are efect depurativ, fiind folosit cu succes în tratamentele de detoxificare. Este, de asemenea, analgetic, antidiareic, cicatrizant. Acţionează și asupra căilor respiratorii, fiind utilizat în tratarea astmului, a bronșitelor, laringitelor și chiar a unor boli de plămâni.
Uneori, este recomandată folosirea plantei sub formă de decoct. Acesta este indicat și în anemii, fiind revigorant și remineralizant, cât și în afecţiuni renale, ulcer gastric și duodenal, reumatism.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…