Din cuprinsul articolului
O plantă face o treabă excelentă în a calma nervii și a echilibra hormonii. Este vorba de melisa, cunoscută și sub numele de melissa. Melissa în greacă (melissophyllon) înseamnă „frunză de albine”. Din acest motiv, mai este numită și plantă regină, plantă de albine și încondeietoare. Face parte din genul de plante erbacee perene din familia Lamiaceae. Este cultivată în Asia Centrală, SUA, Europa și Africa.
Compoziția bogată a balsamului de lămâie are un efect pozitiv asupra organismului uman. Acest lucru este împărtășit de nutriționistul rus Dr. Anna Kolyaga. Expertul comentează, de asemenea, beneficiile acestei plante.
Planta cu efect sedativ are un efect benefic asupra stării emoționale datorită prezenței potasiului și magneziului în compoziția sa. Aceasta ajută la combaterea schimbărilor de dispoziție, a anxietății și a apatiei. De asemenea, menta îmbunătățește calitatea somnului și ameliorează durerile de cap și migrenele.
Melisa ajută la reducerea efectelor secundare în cazul schimbărilor hormonale la femei în timpul sarcinii, alăptării și menopauzei. Combate anemia Menta este bogată în fier, astfel că un consum regulat al plantei ajută la combaterea anemiei.
În ciuda faptului că această plantă este un sedativ natural, ea nu are un impact negativ asupra potenței. Acest lucru se datorează faptului că melisa conține fitoandrogeni – molecule de origine vegetală care sunt similare în efectul lor asupra organismului cu hormonii masculini.
Această plantă este recomandată pentru balonare, greutate și gaze. Acest lucru se datorează prezenței uleiurilor esențiale în compoziție.
Planta are proprietăți antivirale și antibacteriene, deoarece conține acid rozmarinic. Consumul regulat de melisa ajută la menținerea imunității, protejează organismul de viruși și bacterii și crește rezistența la infecții.
Persoanele care suferă de hipotiroidism (o boală în care se produce o cantitate insuficientă de hormoni tiroidieni) ar trebui să adauge cu prudență melisa în alimentația lor, deoarece substanțele din compoziția sa reduc și mai mult sinteza hormonilor. Melisa este contraindicată în cazul reacțiilor alergice și al intoleranței individuale la componentele sale.
„Cel mai adesea, frunzele de melisă sunt consumate sub formă de ceai. Această băutură are un efect diuretic. Acest lucru vă permite să reduceți umflarea și să scăpați de excesul de lichid. Dar femeile însărcinate și diabeticii ar trebui să o folosească cu prudență. Ceaiul cald de melisă ajută, de asemenea, la relaxarea mușchilor, ceea ce facilitează urinarea dacă aveți probleme. puteți bea această băutură înainte de culcare pentru a vă calma și a vă armoniza starea. Există însă o condiție: ceaiul trebuie să fie fără a adăuga ingrediente suplimentare”, spune medicul.
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…
Un avocat dezvăluie motivul tulburător pentru care polițiștii ating portbagajul sau partea din spate a…
Ce bani primești în plus la pensie de la 1 ianuarie dacă ai între 1.281…
Georgiana Corpodean, o fostă pacientă a Spitalului Cugir, solicită daune de peste un milion de…
Inspectorii fitosanitari trag un semnal de alarmă privind toxicitatea legumelor și fructelor. Află ce produse…