Din cuprinsul articolului
Lidia Fecioru a vorbit despre o plantă care ajută digestia și vindecă ulcerațiile intestinale. Mai este cunoscută și sub denumirea de aurul comestibil.
„Curcuma mai este cunoscută şi sub denumirea de aurul comestibil. Am spus şi în ediţia trecută despre laptele de aur. Laptele în care se pune curcuma. Este foarte bun pentru diabetici.
Este important să luăm o jumătate de lingură de curcuma de trei ori pe zi, în timp ce mâncăm. Deci, la masă.
De fiecare dată când punem în mâncarea noastră această curcuma, vom îndepărta riscul apariţiei cancerului de sân.
„Curcuma este bogată în vitamina C, B, fosfor, iod, fier. La fel mai putem amesteca curcuma cu varză roşie. Ajută la prevenirea bolilor de prostată.
Deci, în timp ce mâncăm luăm o lingură de curcuma cu puţină apă. Este antibacteriană, antiinflamatoare. Ajută şi la digestie şi vindecă ulceraţiile intestinale”, a mai spus bioenergoterapeutul la Antena 3.
Cum se consumă curcuma
Poate fi consumat sub formă de capsule, ceaiuri, pudre și extracte. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și are proprietăți biologice puternice.
Medicina ayurvedică, un sistem tradițional de tratament indian, recomandă turmericul pentru o varietate de afecțiuni. Acestea includ durerea cronică și inflamația.
Medicina occidentală a început să studieze turmericul ca analgezic și agent de vindecare.
În timp ce turmericul este un condiment aromat care este hrănitor, acesta a fost, de asemenea, folosit în mod tradițional în medicina ayurvedică și chineză pentru a trata inflamația, afecțiunile pielii, rănile, afecțiunile digestive și afecțiunile ficatului.
Proprietăți antiinflamatorii
Fundația pentru artrită citează mai multe studii în care turmericul a redus inflamația. Această capacitate antiinflamatoare poate reduce agravarea resimțită de persoanele cu artrită în articulații.
Analgezic
Turmericul este un calmant al durerii. Studiile par să susțină că turmericul ameliorează durerea, un studiu observă că pare să funcționeze la fel de bine ca ibuprofenul la persoanele cu artrită la genunchi.
Deși recomandările de dozare par să varieze, cei care au participat la studiu au luat 800 mg de turmeric sub formă de capsule în fiecare zi.
Sănătatea ficatului
Turmericul a primit recent atenție datorită capacităților sale antioxidante. Efectul său pare a fi atât de puternic încât poate împiedica toxinele să afecteze ficatul. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru persoanele care iau medicamente puternice pentru diabet sau alte afecțiuni care le-ar putea afecta ficatul în cazul utilizării pe termen lung.