Categories: Expertul zilei

Plângi ușor, ești trist sau confuz? Medicul Vlad Ciurea: „Adresați-vă specialiștilor, nu este o rușine. Sunt semne care nu trebuie ignorate”

Plângi ușor, ești trist sau confuz? Medicul Vlad Ciurea: „Adresați-vă specialiștilor, nu este o rușine. Sunt semne care nu trebuie ignorate”

Potrivit unor date oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, 970 de milioane de persoane trăiesc cu o afecțiune psihică, ceea ce înseamnă că trei din opt persoane au probleme de sănătate mintală. Și, din păcate, dintre acestea, 52,4% sunt de gen feminin.

Dintre persoanele care suferă de afecțiuni psihice, dupa datele actuale din literatură, aproximativ 31% suferă de anxietate, 28,9% de depresie, 11,1% de tulburari de dezvoltare, 8,8% deficit de atentie, 4,1% tulburari bipolare, 2,9% tulburari de spectru autist, 2,5% schizofrenie si 1,4% tulburari alimentare.

 Ziua de 10 Octombrie este reprezentată anual de către Ziua Mondială a Sănătății Mintale, anul acesta având ca și motto „Sănătatea Mintală este un drept universal al omului”.

Aceasta este o oportunitate pentru oameni și comunități de a-și îmbunătăți cunoștintele în acest domeniu, de a-și crește gradul de conștientizare și de a întreprinde acțiuni care promovează și protejează sănătatea mintala a tuturor, ca drept uman universal, atrage atenția neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Știu ca este 12 Octombrie si nu 10 Octombrie 2023, insa, viata unui Neurochirurg este complicata si plina de activitati (operatii, consultatii, congrese).

În România, în ultimii 10 ani numărul persoanelor cu tulburari mintale și de comportament s-a dublat considerabil, de la 1566 cazuri diagnosticate lunar s-a ajuns la 2890 cazuri raportate la 100.000 persoane (tot din date oficiale ale OMS).

Dragii mei, semnele si simptomele bolilor de acest gen, pot fi foarte variate: tristețe, plâns facil, tulburări ale dispoziției, oboseală marcată, sentimente de frică, pierderi de memorie, confuzie. Pentru acestea exista tratamente eficiente! Medicina avansează zilnic!

Adresați-vă specialiștilor, nu este o rușine. Nu trebuiesc ignorate. Aveți încredere în medicii specialiști din România.

Închei aceasta postare cu un citat celebru: „Prevenția este mai bună ca tratamentul” – Erasmus din Rotterdam (1466-1536). Vă doresc tuturor sănătate, sănătate, sănătate!”, a scris Dr. Vlad Ciurea, pe Facebook.

Băutura care previne apariția bolii Alzheimer. „Trebuie consumată după fiecare masă”

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit de multe ori despre importanța dietei în păstrarea unei bune sănătăți a creierului.

Renumitul chirurg atrage atenția că există o băutură care poate preveni boala Alzheimer. În afară de apă, este cea mai bună băutură pentru organism, pentru că ne menţine creierul sănătos.

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, tratament de prevenție.

Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Ceaiul verde are astfel efecte extraordinare asupra celulelor nervoase. Medicul Vlad Ciurea spune că a aflat despre acesta de la un profesor renumit din Hanovra, care după orice masă bea ceai verde.

Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra care, după orice masă, bea ceai verde. Și l-am întrebat: „De unde, domnule profesor?” și mi-a spus că s-a acumulat în Persia această gândire, această religie, și spune acest lucru.

În religie se spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

20 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

49 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: