Sari la conținut

Piftie de porc! Rețeta secretă a lui chef Cătălin Scărlătescu

piftie de porc
Sursă: Kanald
Piftia - alimentul de Sărbători prietenos cu silueta

Piftia de porc, unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește de pe masa de Crăciun. Dacă dorești un preparat delicios, poți urma sfaturile lui chef Cătălin Scărlătescu.

Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscutul jurat de la „Chefi la cuțite”, oferă sfaturi și rețete pentru a vă impresiona invitații cu o piftie de porc delicioasă și bine închegată, clară, plină de gust și cu o prezentare care să uimească pe toată lumea.

Scărlătescu: Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc

piftie
Sursa fotografiei: tarabucatelor.ro.

„Mă știți mare amator de pește și fructe de mare, însă oricât de mult mi-ar plăcea ele, de sărbători aleg mereu preparatele tradiționale. Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți”, spune acesta.

 Rețetă piftie de porc, după rețeta lui Scărlătescu

Ingrediente pentru piftie de porc:

  • 500 g pulpă de porc
  • 500 g picioare de porc
  • 1 kg cap de porc (neapărat cu urechi)
  • 2 morcovi mari
  • o rădăcină de păstârnac
  • o ceapă
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 căpățâni de usturoi pisat

Mod de preparare piftie de porc

Mai întâi se pârlesc picioarele și capul de porc, apoi le radem cu lama cuțitului și le spălă,

După ceea, se pune toată carnea la fiert și se îndepărtează spuma formată. Apoi, se adaugă zarzavatul, sarea, piperul și se lasă la fiert până când carnea se desprinde ușor de pe oase.

Cătălin Scărlătescu spune că apoi se dezosează carnea, se taie și se așează în castroane. Aici mai există un pas, opțional, în care putem lăsa și morcovii pentru culoare.

Imediat după urmează curățatul și pisatul usturoiului, pe care îl amestecăm cu 100 de ml de supă.

Ulterior, se strecoară supa și se adaugă în ea zeama cu usturoiul pisat. Ultimul pas este umplerea castroanelor cu zeamă. Acestea vor fi puse la frigider.

La final, fostul jurat de la Antena 1 a venit cu un alt sfat: „Folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”.

Piftia, preparată după rețeta și sfaturile sale, promite să fie nu doar o alegere delicioasă, ci și un tribut autentic bucatelor tradiționale de sărbătoare.

Cu aceste instrucțiuni și secrete în arsenalul culinar, vă puteți bucura de o piftie de porc cu un gust deosebit și cu un aspect care va impresiona cu siguranță toți cei dragi în această perioadă festivă.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel